Mercedes-Benz W123 230 automaat: dashbord verlichting

Bouwjaar: 1976

De verlichting van instrumentenpaneel en ook van de ventilatie draaischakelaars werkt niet meer. Eerst de zekeringen onder de motorkap gecontroleerd. Ik heb het instrumentenpaneel uitgenomen en de lampjes gecontroleerd, deze lijken mij in orde. Weet iemand waar ik verder moet zoeken? Een paar dagen eerder reed ik voor het eerst in het donker en zag ik dat het instrumentenpaneel erg slecht werd verlicht. Na een bezoekje bij de MB dealer (voor iets heel anders) werkt de verlichting nu helemaal niet.

lotuslover

Geplaatst door lotuslover (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

aupers (0) PRO, 20 jaar geleden

Vaak werkt de dimregeling gammel. Even aan de linker knop (waar je de dagteller mee reset) draaien. Rechts is meer licht links is minder. Desnoods even demonteren en reinigen met contactspray.

Paul

lotuslover (0), 20 jaar geleden

Dat was dus inderdaad de oplossing! Bedankt voor de reactie. Ik wacht nog op het originele handboek dat bij de auto hoort (in Duitsland voor 1,99 euro via Ebay gekocht) en had geen idee dat in die knop ook een dimfunctie voor de dashbordverlichting zit....

aupers (0) PRO, 20 jaar geleden

Graag gedaan!

Paul (ook een groot W123 liefhebber, heb er ook twee gehad)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.