Mercedes-Benz E-Klasse: Defecte kilometerteller

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 200E

Geachte lezers,

Sinds kort valt de kilometerstand teller van mijn Mercedes-Benz W124 geregeld uit. De teller doet het sommige dagen na behoren, maar zodra de auto van het contact is afgehaald en opnieuw wordt gestart functioneert de kmteller/dagteller niet meer.

Heeft iemand een idee?

Mocht het nodig zijn de klokkenwinkel te demonteren, is er iemand die mij kan vertellen hoe ik de teller het makkelijkst uit kan halen?

Alvast bedankt. Verder een zeer tevreden W124 rijder.

Marcosanolie

Geplaatst door Marcosanolie (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mercedes190 (0), 12 jaar geleden

Waarom de km-teller het soms niet doet weet ik niet.

De tellerklok demonteren gaat volgens mij volgens hetzelfde Principe als bij de Mercedes 190, omdat je het oude type E-klasse hebt. Volgens mij was deze in 1990 nog 200-serie..?

In ieder geval, bij de 190 is het zo: Je haalt de onderplaat van het dashboard (bij je voeten) los, zijn 4 of 5 schroefjes kan gewoon met een schroevendraaier.
Dan draai je met je hand de kabel van de km-teller los aan de achterkant van de tellerklok.
Nu kun je langs de binnenkant het tellerklokje er als het ware uit duwen.

succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.