Mercedes-Benz Sprinter: demontage van dashboard

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0 automaat

Hoe kan ik het halfronde gedeelte van het dashboard demonteren (deksel van het teller-instrumenten-paneel; zie foto). Aangezien de clignoteur indicatie-lampjes tijdens het rijden vaak niet te zien (en te horen) zijn, wil ik bovenop deze deksel 2 ledjes monteren. Maar ik weet niet hoe je dit los kunt krijgen zonder de zaak te mollen. Wie weet?
foto link: http://img141.imageshack.us/img141/507/i...

puechmirou

Geplaatst door puechmirou (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Daar moet je veel voor loshalen. Is het niet makkelijk om de kombiklok te demonteren en dan van binnenuit werken bv. De kombiklok kan je demonteren door deze naar voren te trekken via de twee openingen die zichtbaar zijn aan de zijkanten in het midden met een klein haakje.

puechmirou (0), 13 jaar geleden

Bedankt, ik denk wel dat dit een makkelijker ingang is. Ik heb geprobeerd via de 2 openingen de kombiklok naar me toe te trekken, maar heb de pogingen moeten staken omdat met nog meer kracht het plastic wellicht stuk getrokken wordt. Kan er van achter wellicht nog iets vast zitten dat eerst moet worden losgemaakt?

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Nee, de klok zit er ingeklemd. Je moet twee ijzerdraadjes ombuigen tot een haakje en deze in die twee openingen doen. Dan kan je hem er zo uittrekken.

puechmirou (0), 13 jaar geleden

Ja hoor. Het is gelukt. Ik heb de 2 stalen haakjes moeten harden om met voldoende kracht te kunnen trekken.
Mijn hartelijke dank. Je moet iemand hebben die met zekerheid kan vertellen dat het echt zo moet.
Ik ga nu de ledjes monteren.

puechmirou (0), 13 jaar geleden

Wellicht heb ik te vroeg gejuicht. Na het terugduwen van de klok werkt er op de kombiklok helemaal niets meer. Geen enkele functie op de klok laat iets (verlicht) zien. Enig idee?

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Stekker(s) niet goed aangesloten. Deze moet eerst ontgrendeld worden met het heveltje op de stekkerbehuizing, daarna in de klok plaatsen en het heveltje vergrendelen.

puechmirou (0), 13 jaar geleden

Ben blij dat je met dezelfde gedachte komt. Maar die handelingen (met heveltje) heb ik correct gedaan. Ik zag nog een optie: kan het de aansluiting van de kabelboom (die van dit stekkertje) aan de onderzijde ? Mogelijk is daar wat los gekomen. Ik ga het morgen bij daglicht even bekijken en laat het je even weten
Bedankt zover

puechmirou (0), 13 jaar geleden

Het daglicht heeft na enig aarzelen geholpen. Ik heb eerst de bewuste stekker nog enige malen afgenomen en weer teruggezet, zonder resultaat. Daarna met de hand in de achterliggende ruimte de kabelboom aan gedrukt. Dit had het gewenste reultaat. Dus toch tevreden
Nogmaals bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.