Mercedes-Benz C-Klasse: Deuren gaan gewoon los, stuurslot zit vergrendeld, wil niet op c

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: C 250 Turbodiesel

Heb de auto s`avonds normaal geparkeerd, wilde de volgende morgen met de auto weg en dat ging niet.
Deuren gaan gewoon los (met de afstand bediening), stuurslot zit echter vergrendeld en wil niet op contact.
Ben met sleutel bij dealer geweest, deze vertelde me dat de sleutel altijd (ook zonder batterijen) werkt!, klopt dit
Ook vertelde hij me dat het contactslot waarschijnlijk stuk is, de auto moet dan naar de dealer om uitgelezen te worden?
Van een andere dealer hoor ik dat het contactslot bijna nooit stuk is
Wie weet hulp

henkairco

Geplaatst door henkairco (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 15 jaar geleden

Staat het stuur niet strak in het stuurslot? (onder spanning)
Stuur draaien en dan proberen?

henkairco (0), 15 jaar geleden

[quote=Hans4040]Staat het stuur niet strak in het stuurslot? (onder spanning)
Stuur draaien en dan proberen?[/quote]
Hoi Hans4040

Heb dat al uitgeprobeerd en dat is het niet, normaal als ik de sleutel in het contact doe hoor ik even wat brommen of zo, en kon daarna de sleutel gewoon draaien en de auto starten, dat geluid hoor ik ook niet meer.

gr henkairco

ToniMB (0) PRO, 15 jaar geleden

Met een fbs3 sleutel zonder batterijen moet je inderdaad ook gewoon kunnen starten. De batterijen zijn alleen voor de afstandsbediening. Heb je geen reservesleutel? Het zou inderdaad kunnen dat het contactslot(EZS) kapot is, maar is gokken zonder reservesleutel en zonder uit te lezen. Je zou een extra sleutel kunnen bestellen, is toch niet verkeerd om te hebben, als het dan nog niet wil weet je zeker dat het ezs kapot is. Anders inderdaad door een berger de auto naar de dealer laten brengen zodat ze kunnen uitlezen.

axelsh (0), 15 jaar geleden

Goedemiddag,

Ik heb dit tweemaal met een W202 (facelift model) gehad. In beide gevallen was de sleutel zelf kapot. Gebeurt klaarblijkelijk vaker en vooral na het laten vallen van de sleutel. De deuren gaan dan nog wel gewoon open, alleen het communiceren met het contactslot mislukt. Je kunt dit inderdaad controleren door de reservesleutel te proberen.

Axel

henkairco (0), 15 jaar geleden

[quote=ToniMB]Met een fbs3 sleutel zonder batterijen moet je inderdaad ook gewoon kunnen starten. De batterijen zijn alleen voor de afstandsbediening. Heb je geen reservesleutel? Het zou inderdaad kunnen dat het contactslot(EZS) kapot is, maar is gokken zonder reservesleutel en zonder uit te lezen. Je zou een extra sleutel kunnen bestellen, is toch niet verkeerd om te hebben, als het dan nog niet wil weet je zeker dat het ezs kapot is. Anders inderdaad door een berger de auto naar de dealer laten brengen zodat ze kunnen uitlezen.[/quote]
Heb de auto naar de dealer laten brengen door een sleepdienst, de dealer vertelde dat ze de auto niet kunnen uitlezen als deze niet op contact staat,en stelde dan ook voor om eerst een nieuwe sleutel te bestellen. Mocht de auto dan nog niet willen alsnog een nieuw contactslot bestellen.
Moest maar even geduld hebben.

gr henk

ToniMB (0) PRO, 15 jaar geleden

Het EZS is een van de weinige stuurapparaten die volledig uitgelezen kunnen worden zonder sleutel. Lukt dat niet is zeker het contactslot stuk.

henkairco (0), 15 jaar geleden

Het probleem was de sleutel, de dealer heeft een nieuwe sleutel besteld en het probleem is opgelost
Iedereen bedankt voor het mee denken.

gr henkairco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.