Mercedes-Benz c220: Geen stuurstroom op startmotor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: c220cdi

Geen stuurstroom op startmotor geen foutcodes alle zekeringen zijn heel.
Als ik de startmotor rechtstreeks start dan doet hij het wel.

bewise

Geplaatst door bewise (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ToniMB (0) PRO, 15 jaar geleden

Heel zeker dat de zekering niet kapot is? Zit helemaal in het hoekje linksvoor in de zekeringkast linksvoor onder de motorkap. Is die in orde zit het probleem in het EZS, de SAM module of de bedrading. Bedrading kun je zelf nog controleren, in die lange zwarte stekker op de SAM zit een paarse draad, die gaat naar de startmotor. Anders moet hij toch aan de Stardiagnose om de Istwerte van klem 50 te controleren.

bewise (0) PRO, 15 jaar geleden

De paars witte draad heb ik al gecontroleerd is goed.
De zekering is zeker niet kapot.
De SAM module heb ik al eens vaker gehad ik laat hem morgen ff bij de dealer uitlezen voor de zekerheid.
Die kunnen er net wat dieper in dan mij vaak.

ToniMB (0) PRO, 15 jaar geleden

Is het een automaat trouwens? Heb eens meegemaakt dat het borgclipje van de schakelstang erafgeschoten was en de schakelstang loshing. De schakelindicatie in het kombiinstrument gaf wel gewoon p,r,n en d aan omdat die info uit de ewm komt, maar er kwam geen startvrijgave omdat de bak zelf nog in D stond. De keuzehendel voelde normaal aan verder.

bewise (0) PRO, 15 jaar geleden

Nee hij is handgeschakeld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.