Mercedes-Benz E-Klasse: Deurpanelen w124

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 250D

Hallo mensen.

Ik heb een 250 diesel uit het bouwjaar 1994.

Nu is mijn vraag of er iemand is die mij kan helpen aan tekeningen of boeken waarin ik kan vinden hoe ik de deurpanelen van mijn auto af kan halen.
Ik wil namelijk ook bezig met de ramen dat die weer soepeler gaan lopen en als ik hier dan mee bezig ben dan kan ik ook de deurvakken veranderen en hier een paar leuke boxen in plaatsen met een twee systeem.
Ook wil ik graag de boxen op de hoedenplank naast de hoofdsteunen vervangen maar het lukt me niet om de kappen eraf te krijgen.

Ik hoop dat er iemand is die mij hieraan kan helpen.

Groeten en hopelijk tot gauw.
Ralph.

Ice Tea

Geplaatst door Ice Tea (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ron10305 (0), 16 jaar geleden

Je demonteert eerst je slinger van het raam. Dat gaat als volgt: het kunststof kapje van je slinger kan je iets wegschuiven en dan kan je je slinger er zo afhalen. Dan kan je als volgt het zwarte kapje losschroeven. De schroef is zichtbaar. (het kapje waar de deur sluit) Dan krijg je het volgende, de handgreep waar je de deur mee kan openen.
Hier moet je eigenlijk twee handelingen uitvoeren. Ten eerste moet je een boutje loshalen die daar achter zit. Die vind je als volgt: je volg de deurgreep naar boven en daar gaat hij de deur in. Hierbij kan je zien dat je een rand zwart om zit. Die moet je voorzichtig loshalen en daar zit een 10 mm boutje die je los moet halen. Als dat is gebeurt moet je het volgende doen. Het hele zwarte geval met de chrome opener wat nu nog zal maar zeggen boven in deur zit, moet je voorzichtig naar voren schuiven en dan iets naar voren halen (naar je toe) Daar moet je dan ook het stangetje loshalen van je portieropener. Als dat allemaal is gebeurt kan je proberen het deurpaneel voorzichtig naar boven te drukken met bijvoorbeeld voorzichtig te kloppen.

Bij de opbouw van het paneel kan je beter het raam open hebben, dan kan je hem makkelijk sturen en let er goed op dat alle pootjes van het deurpaneel er weer in vallen.

Je moet ook goed opletten bij het monteren en demonteren. Het is namelijk van een soort karton. Als het plastic achter de deurpaneel kapot is of niet aanwezig moet er wel wat voor komen, anders is je deur paneel zo weer kapot.

Hoop dat ik er voldoende info hebt gegeven.
Als er nog vragen zijn, lees ik het wel.

Ice Tea (0), 16 jaar geleden

Bedankt Ron.

Erg bedankt voor de reactie en de gedetailleerde beschrijving.
Ik heb het uitgeprint en ga er zeker mee bezig nu maar hopen dat het lukt.

In ieder geval heel erg bedankt en nu maar duimen dat het goed gaat komen.

Als je nog ideeën hebt voor een handboek van deze mercedes dan hoor ik ook graag.

Groeten Ralph.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.