Mercedes-Benz C-Klasse: Diesel toevoeging

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: CDI

Ik kwam op internet onderstaande verhaal tegen (zie http://www.autokompas.nl/archief/2005/12... )

Als beste brandstof additieg voor dieselmotoren, zeker ook de nieuwste CDI motoren met roetfilter, hebben we nog steeds de gewone 2-takt olie in een mengverhouding van 1:200. Het moet wel minerale of halfsynthetische olie zijn omdat daarvan het asgehalte het laagst is en dit geen enkel nadelig effect heeft voor de roetfilter. De diesel loopt direkt veel fijner en de dieselinspuitpompen krijgen een fatsoelijke smering waardoor problemen nagenoeg niet meer voorkomen! Daarnaast wordt door toevoeging van de 2-takt olie de DIN-norm van de diesel niet aangetast en is de 2-takt olie, doordat deze in de diesel uiteenvalt, niet traceerbaar. Helaas hebben olieboeren geen belang bij het publiek maken van het voorgaande omdat ze ieder liever tientallen onzinnige en dure produkten verkopen, dan de relatief goedkope 2-takt olie. Ik vrees dat de vervanging van die dure inspuitpompen, welke door de diesel onvoldoende worden gesmeerd, aan de orde van de dag blijft.

Wie o wie heeft hier ervaring mee, en zo ja wat is een goed reinigingsmiddel voor de dieselmotor (met name CDI motoren), want er is veel te koop en alles is volgens de verpakking het beste.

Pieterb1

Geplaatst door Pieterb1 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

ook ik ben erg benieuwd naar het toevoegen van 2 takt olie...

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=pieterb]Wie o wie heeft hier ervaring mee, en zo ja wat is een goed reinigingsmiddel voor de dieselmotor[/quote]
Forté is HET middel dat OOK werkt... Forté is geen reparatie-middel uit een flesje maar puur een reiniger / toevoeging. Forté is dan ook niet verkrijgbaar bij de zgn Paardendrogist maar wordt enkel geleverd aan grossiers en garagebedrijven.

Gr. paul

spanbandje (0) PRO, 16 jaar geleden

onze ervaringen met Forte zijn goed maar repareren doet het niet wel smeren en schoonmaken
succes Marcel.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

vraag je ook eens af waarom je die toevoeging nodig hebt
en probeer dan dat probleem op te lossen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.