Mercedes-Benz E-Klasse: dieselbrandstof

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220CDI

Ik heb een vraagje over dieselbrandstof.Ik heb een E220CDI(W211).Ik rijd al een tijdje op TOTAL EXCELLIUM DIESEL.Nu heb ik de laatste tijd al veel gelezen over premium dieselbrandstoffen,pro en ook vele contra's.Mijn vraag is of deze brandstoffen op langere termijn wel goed zijn voor de mercedes.Er zitten verschillende additieven in,en TOTAL voegd er zelfs 3%biodiesel aan toe.Is dit allemaal wel goed voor onze mercedes,is hij niet beter af met gewone diesel.Ik heb ook gelezen dat er zich problemen kunnen voordoen met de injectoren en de hogedrukpomp door een te kort aan smering(zwavelarm).De motor is trouwens toch ontwikkeld om op gewone diesel optimaal te werken.WAT ADVIES GEEFT MEN HIEROVER BIJ MERCEDES ZELF?

rikske

Geplaatst door rikske , lid sinds 15 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 12 jaar geleden

Het toevoegen van biobrandstof is niets bijzonders. Sterker nog, hier zijn wettelijke eisen voor.
Binnen niet al te lange tijd zal men eerst 5% en later mogeljk tot 10% biobrandstof gaan toevoegen.

rikske, 12 jaar geleden

heeft er nog iemand ervaring i.v.m. mijn vraag over de premiumdieselbradstoffen

RolandK10257, 12 jaar geleden

Ervaring met mijn W124 300D is dat ik geen verschil merk behalve in de knip tussen Vpower en normale diesel.
Maar dat is dan geen CDI natuurlijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.