Mercedes-Benz A-Klasse: Distributie Ketting Gebroken

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1900

de ketting is gebroken wie iemand zo wat dat voor gevolg scahde met zich meebrengt en hoeveel werk dit is ??

grt

Henk

HM

Geplaatst door HM (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jean (0) PRO, 17 jaar geleden

kettingbreuk komt niet veel voor,eerder rekken door een niet goed werkende spanner,heb het bij een124 diesel al gehad,eer het zover is dan heeft er wel al iets plaatsgehad,geen olie,rijstijl,en noem maar op maar voor a benzine,heeft deze zo geen no-return spanner?daar moet je wel goed mee opletten indien er aan de distributie gewerkt is er staat je nog wat voor de boeg

IWvan (0) PRO, 17 jaar geleden

@ jean, Een distributieketting rekt NIET maar deze SLIJT, hierdoor wordt de afstand tussen de schakels groter en verloopt de timing.
Een distributieriem kan wel rekken.

Bij de A-klasse met benzinemotor komt dit regelmatig voor, echter dan is er ook al een geruime tijd een rattelend geluid hoorbaar geweest, wordt dit niet tijdig opgemerkt (niet dealers) dan zal de ketting inderdaad op een gegeven moment breken.
Dus op tijd maatregelen nemen.

Oorzaak hiervan is SLIJTAGE van de ketting/spanner. Rijstijl heeft hierop geen invloed en ik neem aan dat het oliepeil al wel gecontroleerd is.

HM (0) PRO, 17 jaar geleden

Er zit een vrij nauwkeurige indicator v.w.b. het oliepeil op deze auto , dus ik denk dat het olie pijl wel goed geweest is. Trouwens de nokkenas is ook behoorlijk ingelopen . is allemaal wel snel bij 100 dkm vind ik.
Maar de ketting is dus gebroken. wie heeft er indicatie v.w.b de kosten ?

ballo (0), 17 jaar geleden

reken er maar op dat je min. twee dagen werk hebt motortje uitbouwen kop heb ik toen compleet moeten vern zuiger had ik nog gedemonteerd voor het stempelen te contr maar was echt niets aan te zien dus was alleen een nieuw kopje en ketting en spanner en tandwiel.
nokkenas valt wel mee zijn vaak ingelopen en lopen er nog zeer netjes mee
succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.