Mercedes-Benz E-Klasse: Dpf

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 100kw

Geachte lezers,

Heb hier een merc staan die regelmatig in de noodloop gaat,uitlezen geeft als storing P2079 deeltjesfilter diferentiedruk sensor sinaal niet in orde,nu heb ik de sensor al vernieuwd (weet niet of deze ingeleerd moet worden)en geprobeerd om door de slang te blazen wat dus niet lukt,betekend dit nu dat het roetfilter vol zit of kan er nog wat anders aan de hand zijn.

Bvd,
Hans l

Hans4045

Geplaatst door Hans4045 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4045 (0) PRO, 12 jaar geleden

niemand een idee

Henkjan_80 (0) PRO, 12 jaar geleden

Probeer eens of je kunt aangeven dat de auto bij de eerst volgende rit het roetfilter gaat schoonbranden.
Sensor hoeft niet ingeleerd te worden.
Controleer anders ook even de verschildruk bij draaiende motor. 't Kan natuurlijk zijn dat er een slang verstopt zit

Hans4045 (0) PRO, 12 jaar geleden

Oké Henk jan,Maar hoe geef ik dat aan,auto komt morgen terug,we hebben spul in huis gehaald om hem te reinigen,dus dat gaan we eerst maar doen.

Simon10906 (0) PRO, 12 jaar geleden

Hans,

Wat is de kilometerstand van de Mercedes? Als hij meer dan 150 000 KM heeft gelopen en er geen aanwijsbaar technisch mankement is dan is er vermoedelijk sprake van asresten die niet regenereerbaar zijn. Ik adviseer je dit artikel te lezen: http://bit.ly/l3iRxO

Henkjan_80 (0) PRO, 12 jaar geleden

Als er de verkeerde olie gebruikt is kan het zijn dat het filter verstopt zit maar ik moet zeggen dat ik het zelden meemaak
Je kunt misschien ook aangeven dat je een gebruikt filter monteerd dan moet hij hem ook schoon gaan branden

Hans4045 (0) PRO, 12 jaar geleden

Vandaag de procedure gevolgd voor het reinigen van het dpf,auto gaat niet meer in de noodloop en er zijn geen foutcodes meer,we wachten af.

Henkjan en simon bedankt voor de reaxties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.