Mercedes-Benz C-Klasse: Draait op 3 cilinders bij koude start

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800cc

Als ik de auto start als hij koud staat draait deze stationair op 3 cilinders als ik hem dan een minuutje laat draaien, uitzet en weer opnieuw start draait hij gewoon netjes op 4 cilinders zoals het hoort. Ik heb hem uit laten lezen maar daar kwam niks uit. Tijdens het rijden houdt hij ook veel in en reageert hij bij volgas bijna niet het enigste wat er dan gebeurt is dat ik met horten en stooten langzaam hoger in snelheid kom. Lage toerentallen gaan goed maar zodra ik tussen de 3500rpm en 4500rpm gaat het fout en na een tijdje loopt hij dan ook weer op 3 cilinders en dan is het weer uitzetten, opnieuw starten en weer verder rijden... Als iemand het zelfde heeft, gehad heeft of een idee heeft is dat zeer welkom want ik weet het even niet meer.

DaveC180

Geplaatst door DaveC180 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Controleer de bobine`s...waarschijnlijk zit er een scheurtje in, waardoor de vonk overslaat naar massa.

DaveC180 (0), 12 jaar geleden

Ok bedankt dat gaan we even checken dan... je hoort nog wel of dat het de bobine's waren.

DaveC180 (0), 12 jaar geleden

De Bobine's zijn nagekeken maar hij heeft nog steeds het zelfde probleem dus hij gaat dinsdagochtend naar de garage en dan meld ik nog wel even wat er nou mee aan de hand was...

DaveC180 (0), 12 jaar geleden

Sorry voor het lange wachten met het antwoord maar het was dus de luchtmassameter. Ondanks dat de auto 2 keer met star is uitgelezen gaf deze geen foutmelding maar was dus wel kapot, ook de bougies waren zwaar aan vervaning toe. Al met al een dure reparatie maar hij rijdt weer als nooit tevoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.