Mercedes-Benz M-Klasse: dreun trilling door auto tijdens belasting

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 400 CDI

165000 km komt een dreun in de auto van ongeveer 5 sec wanneer je iets meer gas bijgeeft. Dan is het weer helemaal weg het is net of er motor deel tegen het chassis dreunt maar dit is niet zo, ook zijn het de motorsteunen niet. Bij langzaam optrekken en volgas is het niet waarneembaar. aandrijfas in onballans???

jarno5178

Geplaatst door jarno5178 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz M-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

IWvan (0) PRO, 16 jaar geleden

Overbrugings koppeling in de koppelomvormer?

jarno5178 (0) PRO, 16 jaar geleden

Koppelomvormer denk ik ook aan of is er een andere oplossing? overbruggingskoppeling ken ik niet wil je dit nader toelichten. Koppelomvormers wel vaker vv bij W211, maar deze geven ander storings gedrag.
hoor graag nog even van je IWvdG

nic (0) PRO, 16 jaar geleden

dit zit in de koppelomvormer en zorgt voor een vaste verbinding onder bepaalde omstandigheden een soort van lockup. en hier zit inderdaad vaak het dreun probleem in gezien km stand kun je hier wel rekening mee houden je kunt het testen door de overbruggings koppeling mbv diagnose tester uit te schakelen is het dan over moet deze compleet vervangen worden samen met bakolie en filter verversen en systeem spoelen. daarna moet de adaptie waarde in de egs reset worden en opnieuw ingeleren van adaptiewaarde en overbruggingskoppeling.
mb geeft op dat je bij problemen eerst storingen moet behandelen dan de software stand egs moet updaten dan de bak spoelen verversen en inleren en als dat niet helpt de omvormer moet vervangen.

jarno5178 (0) PRO, 16 jaar geleden

Bedankt nic

Ga volgens deze procedure te werk, hebben STAR diagnose dus kunnen de hele procudee doen klant komt over 10 dagen je hoort van mij gr jarno

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz M-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.