Mercedes-Benz 210: E200 CDI knakt in het vooronder.

Bouwjaar: 1999

Hallo beste mensen,

Ik zit met het volgende probleem, als ik mijn auto over het snelweg rij dan is de auto mooi stil, maar zodra ik op een oneffen wegdek rij hoor ik rechtsvoor van die knakgeluiden en soms ook links, op een klinkerweg is het echt raak met die geluiden ( links en rechts ).
Ik heb de auto bij euromaster op de brug gehad en de monteur heeft naar de ophanging links en rechts gekeken maar kon niets vinden, ook met een koevoet bij de ophanging heen en weer bewegen bracht volgens hem geen mankement naar voren.Heb ook bij profile tyrecenter de auto op een schokkebreker testbaan gehad, maar de uitslag was dat de schokkebrekers goed zijn,wel zij de monteur dat soms de zuigers van de schokkebrekers een beetje scheef kunnen zitten en dat ik maar voor twee nieuwe moest laten zetten bij hun voor 220 euro per stuk!!!
Weet iemand mischien uit ervaring wat deze plomp en knak geluiden veroorzaakt?

Groeten Sam.

sam CDI

Geplaatst door sam CDI (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

fuseekogels onder goed nazien
vr.gr.

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

stabilisatorstang rubbers meestal versleten

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

ook die even aan een goed onderzoekje onderwerpen zoals dhr.zwaatinus onrust aanraadt. kunnendroog zyn en ee beetje speling hebben

sam CDI (0), 18 jaar geleden

bedankt voor de reaktie`s, ik zal de garage naar die gedeeltes laten nakijken, ik wil ook ff kwijt dat mijn auto bij warme motor vermogen verlies had en bij doortrekken in de hoge toeren ontzettend veel zwarte rook uitsloeg uit de uitlaat,ik wilde de uitlaat laten doorspoelen, maar de monteur zij dat ik de motor goed moest warm rijden en dan in de eerste t/m 3de versnelling goed moest doortrekken, en dit steeds herhalen. Ik heb vanmorgen een lange rechte stuk boerenweg opgezocht en heb de auto bij warme motor goed doorgetrokken, vooral in de 2de versnelling, dit heb ik zo`n 20 minuten gedaan en het heeft echt geholpen,motor rookt nu niet meer bij doortrekken in de versnellingen en heb vermogen weer terug.
Misschien herkend iemand deze problemen bij zijn eigen diesel, dan zou ik willen adviseren om dit ook eens te proberen, maar wel bij een goed warm gereden motor ( minimaal 20 minuten warmrijden op snelweg ).Succes!!

sam CDI (0), 18 jaar geleden

hallo Martin, bedankt voor de tip, je had gelijk , het waren de 2 stabilisatorstang rubbers die speling hadden ( links en rechts). Ik heb bij de dealer 2 opgehaald ( 9 euro en nog wat ex. btw per stuk ). Morgen worden ze erop gezet.

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

mooi toch. dat is ook het doel van deze site. elkaar helpensucces martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.