Mercedes-Benz 220: e220cdi goede keuze?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220

Hoi ik heb mijn oog laten vallen op een c220 cdi van 1999 met 280km op de klok, goed onderhouden en een koprevisie in 2005 vanwege een afgebroken gloeistaaf.

Nu is mijn vraag zijn deze auto's enigzins betrouwbaar, ik hoor nogal wilde verhalen over de cdi's en rij nu zelf een gewone diesel.
Mijn ervaring is dat dze ook last hebben van elctronica storingen etc. Is zo'n cdi minder betrouwbaar en onderhouds gevoeliger? Het liefst heb ik een gewone diesel maar ondertussen blijft er weinig keus meer over behalve cdi's en ze zijn ook zuiniger wat ik lees..

Zijn er nog specifieke dingen waar je naar moet kijken bij aankoop van een 220 en het brandstofpomp probleem geld niet voor een cdi?

Kortom een hoop vragen, ben een echte mercedes fan heb getwijfeld over een bmw maar het moet toch weer en mercedes worden. Na een w123, w124, w126, w202 en een w210 hoop ik dat een w211 net zo betrouwbaar is.
Alvast bedankt voor de tips.

Harmenb

Geplaatst door Harmenb (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 220? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

izzi (0) PRO, 15 jaar geleden

ga een proefritje doen en kijk dat hij zeker niet zwart rookt,ook kontroleren bij vertrek dat je geen zwarte rookpluim krijgd,dikwijls een aanwijzing op compressieverlies en slijtage van het blok.

Harmenb (0), 15 jaar geleden

Ok ik ga er eens langs en zal even goed opletten op extreem roeten, voor de rest wel redelijk betrouwbare motoren of zijn de ouwe e290 en 300's betrouwbaarder?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 220 of stel zelf een nieuwe vraag.