Mercedes-Benz 200: Een Echte UitDaging!!! Lege Accu en de auto heeft alleen CV!!!

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1997cc

Ik heb de verlichting laten branden( ja...stom) en nu kan ik de auto niet meer openen omdat ik geen sleutelgaten heb op de portieren. Ik heb alleen een CV kastje om te openen. Maar zonder stroom werkt de deurvergrendelingspomp niet en gaan de deuren dus ook niet open.
Hoe kan ik toch in de auto komen zodat ik de moterkap kan openen?
of waar kan ik startkabels op aan sluiten zodat ik toch stroom krijg waardoor de pomp werkt en ik de auto met de CV kan openen???
De kofferbak gaat overigens wel open met de sleutel. dus misschien van hieruit iets te fixen???

Graag hulp!!!
Bedankt alvast,

MVG

Chris

whitepony80

Geplaatst door whitepony80 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als er een lampje in de kofferbak zit kun je daar spanning op zetten zodat je de deuren kunt ontgrendelen met de afstandbediening. Vergeet niet ook massa te maken op bijvoorbeeld de trekhaak of kofferbakslot.

Wanneer er een trekhaak onder de auto zit kun je ook daar spanning op de constant plus of op een van de aansluitingen van de verlichting spanning zetten,uiteraard ook weer massa maken.

Spanning zetten op B+ van de dynamo of op de startmotor als je er van onderaf bij kunt komen (met een lange schroevendraaier oid.)

Hans

ToniMB (0) PRO, 16 jaar geleden

Zit de accu niet gewoon in de kofferbak? Anders moet er in de rechterportier wel een sleutelgat zitten, Mercedes maakt het echt niet zo dat je er met een lege accu niet in kan.

rfbroek (0), 16 jaar geleden

Lijkt mij ook.

en anders een Mercedes dealer bellen of de ANWB - je zal ongetwijfeld niet de eerste zijn met dit probleem.

Groetjes Ronald.

Harry4233 (0) PRO, 16 jaar geleden

Normaal gaan je deuren ook automatisch open als je je kofferbak ontgrendeld das wel wat raar, maar ook met een lege accu zou die moeten ontgrendelen omdat het een vacuumsysteem is zijn de batterijen van je afstandsbediening niet leeg?

whitepony80 (0), 16 jaar geleden

Hallo medegebruikers,

Bedankt voor de informatie zover. Ik kan jullie melden dat ik in het rechterportier ook geen sleutelgat heb zitten.Dus dit gaat waarschijnlijk niet werken. Wat betreft de Dealer...die heb ik al gebeld en die konden me niet verder helpen omdat ze niet wisten hoe ik dit kon oplossen en dat ik waarschijnlijk toch een probleem heb.
De Oplossing gegeven door Hans4037 ga ik morgen uitproberen. Ik heb vandaag geen tijd meer gehad om voor het donker ff te kijken. Ik laat jullie Z.s.m. weten als iets is gelukt. Toch bedankt voor jullie Snelle reacties en ik meld me weer!!!

Moegie (0), 16 jaar geleden

Soms zit er onder de auto een hendel zodat je van buitenuit de deuren kunt openen, maar deze is waarschijnlijk elders verstopt zodat een ander het eigenlijk niet hoort te weten. Bij mijn auto zat deze ergens onder de motorkap onder de auto. Je zult hiervoor waarschijnlijk de auto omhoog moeten krikken.

Mvgr,

Muhamed.

jogr63 (0), 16 jaar geleden

Als er een org. CV systeem in zit kun de vacuumslang van het kofferbakslot aftrekken en daar vacuum of druk opzetten zou de rest open moeten gaan, een achteraf ingebouwd universeel systeem heeft stroom nodig zie de reactie van Hans.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

of in de deur handle onder de strip of onder de sierlijst zit (meestal) een openingvoor desleutel
want een sleutel heb je altijd
en anders onder de auto op de startmotor voeding stroom zetten en op het blok massa

Moegie (0), 16 jaar geleden

Er moet een of ander systeem zijn hoe jij je deuren op slot krijgt. Ik ga er vanuit dat dit vacuum geregeld is, want je kunt immers je deuren ook van binnenuit op slot krijgen! Anders is het misschien een mogelijkheid het advies van jogr63 op te volgen omdat dit ook voor mij het meest logisch is.
Succes ermee.

whitepony80 (0), 16 jaar geleden

Hallo,

Daar ben ik weer. Het is gelukt. Ik heb de autoportieren kunnen openen via de vacuumslang. Het advies van Jogr63 is prima werkend. Voor de rest van de gegeven oplossingen wil ik iedereen van harte bedanken voor de snelle reacties.

MVG,

Chris

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.