Mercedes-Benz C-Klasse: Elektrische Storing?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 K

Ben sinds kort in het bezit van een W203, auto. org. 80.000 gelopen. Uit voorzorg bak laten spoelen. Bij uitlezen bleek dat er enkele wielsensoren en een sensor van de regelunit autobak. onvoldoende spanning kregen. Ik vind de bak nogal snel opschakelen. Ook bij loslaten gas schakelt de bak soms op.
Kan ik zonder problemen de accu loskoppelen en dan alle stekkerverbindingen eens nalopen met contactspray?

FredAJ

Geplaatst door FredAJ (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

Na het loskoppelen van de accu moet je bepaalde zaken opnieuw inleren; onder andere de elec. ramen, het ESP...
Beter niet loskoppelen.
Gewoon sleutel uit contact is voldoende.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 11 jaar geleden

Accu loskoppelen levert niet zomaar problemen op. Elektrische ramen moet je wel opnieuw inleren, maar dat stelt niet zoveel voor. Gewoon als de ramen dicht zijn de schakelaars tot de 2e stand omhoog trekken en 4 á 5 sec vasthouden.
Maar de sleutel eruit is in dit geval voldoende voorzorg.
Maar welke stekkers wil je gaan controleren?

FredAJ (0), 11 jaar geleden

Beste Jarno, Ik wil gewoon alle stekkerverbindingen van gehele auto losmaken en uit voorzorg sprayen. Dat werd mij een paar jaar geleden geadviseerd voor mijn Megane. Daarna nooit iets met die auto elektronisch gehad .Zou je van een hoop elektronische problemen af zijn. Als e.e.a. gewoon te doen is met een gekoppelde accu, doe ik dat. Was alleen ff bang dat je niet zomaar alle stekkers een voor een zonder problemen kan lostrekken etc.

FredAJ (0), 11 jaar geleden

Inmiddels is het MM lampje dash gaan branden. 3 a 4k toeren gaat prima. Kick-down komt wat laat in. Ben 65 en geen "scheurder".
Toch LMM vervangen?. Volstaat alleen de sensor of dient het gehele huis vervangen te worden. Prijzen op Internet verschillen nogal.

primera p11 (0), 11 jaar geleden

Uit laten lezen,niet iets zomaar gaan vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.