Mercedes-Benz C-Klasse: Elektronica problemen na vervangen ruitenwissermotor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Na het vervangen van de ruitenwissermotor begon de auto allerlei kuren te vertonen. De ruitensproeier bleef doorsproeien het contactslot deblokkeerde niet meer (dit was al na het uitbouwen van de oude motor). Contactslot functioneerde weer na het opladen van de accu. Nadat een monteur gisterenavond de nieuwe ruitenwissermotor ingebouwd heeft ging ik vanmorgen de auto ophalen. Het alarm sloeg aan en was niet meer uit te krijgen. Na een tijdje deblokkeerde het contactslot weer niet meer. Accu weer aan de lader gehangen en het contactslot functioneerde weer, maar het alarm ging nog steeds niet uit.Ruitensproeier bleef ook doorsproeien. Accu laten doormeten, maar deze lijkt toch goed te zijn.
Iemand enig idee wat hier de oorzaak van kan zijn?

HBruls

Geplaatst door HBruls (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

Ik weet niet wat jullie allemaal uitgespookt hebben, maar een ruitenwissermotor vervangen moet zonder meer kunnen.
Contact uit, motor verwijderen en nieuwe motor plaatsen...hoe moeilijk kan het zijn....
Ik denk dat je ergens sluiting gemaakt hebt.

HBruls (0), 13 jaar geleden

De motor is vervangen door een ervaren monteur. Motor verwijdert, stekker eruit. dat was het. Alleen toen de auto daarna op contact gezet werd begon de sproeier en die hield niet meer op.
Later deblokkeerde het contactslot niet meer. s'avonds nieuwe motor ingebouwd. s'Morgens toen ik de auto wilde ophalen ging het alarm af (en stopte niet meer), later weiger het contactslot weer. Volgens de mercedesdealer kunnen dit soort problemen ontstaan door een lege/slechte accu, maar de accu is doorgemeten en goed bevonden.
Bij het uitbouwen/inbouwen van het motortje is er volgens mij niets gek gebeurd, het gaat om een stekkertje dat los/vastgemaakt moet worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.