Mercedes-Benz C-Klasse: Esp storing

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220

Hij geeft aan in het daschboard "ESP storing" soms geeft hij dit al voordat je gaat rijden, soms ook onder het rijden, soms ook helemaal niet.
Bij uitlezen stonden er 5 storingen in:
C 1022
S2001 Onbekend
C 1142 remdruksensor ESP buitensporig
C 1142 remdruksensor.
C drukreductie contact.
Na het wissen van alle storingen kwam C1142 steeds terug.
Wat kunnen jullie mij adviseren hiermee te doen? remdruksensor ESP vervangen?
Alvast bedankt.
Groeten Chris.

cvandervoort

Geplaatst door cvandervoort (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dupl-u-9189-5dd1486619e6c+akonijn (0), 16 jaar geleden

Heb een soortgelijk probleem bij mijn c270 uit 2001. Bij flink gasgeven krijg ik in het MFD 2 ESP/BAS storingen. Remlicht schakelaar reeds vervangen, maar was niet de oplossing. Uit laten lezen bij mercedes storing code C1529 en C1202 (hebben iets met ESP BAS te maken). Bij mercedes konden zijn mij zo niets vertellen over de oorzaak. Laatst hoorde ik van iemand dat er voor de modellen uit dit jaar een kabelboom modificatie is van de bedrading die naar de ESP regelunit gaat. Had iets met slecht contact/verhoogde weerstand te maken. Hier wisten ze bij Mercedes in de werkplaats zo niets van af.
Heeft iemand hier ervaring mee?

Gr,
Arjan

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

probleem van topicstarter zit hem inderdaad in de zender

Geeft aan dat waarde van zender niet goed is, ( buiten normaal werkgebied), andere probleem dat zender niet herkend wordt.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.