Mercedes-Benz 210: ets lampje gaat branden

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 300 d

Goedemorgen collega's

Wij hebben hier een mercedes staan met het onderstaande probleem.
Tijdens het rijden gaat af en toe het ets lampje op het info paneeltje branden, nou hebben we de remschakelaar al vervangen door een nieuw exemplaar maar dit geeft geen verbetering.
Wie heeft hier meer ervaring mee, en heb dit probleem al eens bij de hand gehad.

Alvast bedankt voor jullie reactie

Groetjes

sjaak10927

Geplaatst door sjaak10927 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

dockedmarc1 (0), 14 jaar geleden

ets lampje??
kunt u uitleggen wat dat is?

sjaak10927 (0) PRO, 14 jaar geleden

beste,

ETS staat voor Electronic Traction Support, wat wil zegen dat de voortbeweging elektronisch wordt bijgestaan. Hoe werkt het? ETS kun je zien als een variatie op ABS.

even opgezocht

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

Relais K40 Vervangen

dockedmarc1 (0), 14 jaar geleden

ok, wist niet dat daar een lampje voor was, meestal is het een gezamelijk lampje bv abs of esp, deze systemen zitten aan elkaar gekopeld, abs,esp,ets,bas, enz enz.

aangezien u al een remschakelaar vernieuwd heeft (wat 9 van de 10 keer het probleem is) vermoed ik een abs sensor, deze geeft nl een toerental signqaal af waar deze systemen mee werken.

Kees123 (0), 14 jaar geleden

Ik ben benieuwd wat de oorzaak kan zijn. ik heb ook dit probleem de auto rijd verder normaal behalve dat de cruise control uitvalt als het ETS lampje gaat branden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.