Mercedes-Benz c250TD automaat: Even inhouden bij ongeveer 120 km/h

Bouwjaar: 1999

De auto houd bij ongeveer 120km/h een 1/2 tel in. Als ik iets harder rijd is er niets aan de hand, maar als ik weer 120 rijd dan houd ie weer even in. Het is niets ernstigs maar ik vind t wel vervelend. Heeft iemand een idee wat dit kan zijn?

MBo

Geplaatst door MBo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

rene9492 (0) PRO, 18 jaar geleden

het kan zijn dat het ligt aan het inschakelen van de EGR even de slang naar bedienings klep afpluggen en proefrijden

MBo (0), 18 jaar geleden

Kun je uitleggen waar EGR voor staat en waar ik de betreffende slang kan vinden.

Voorbaat dank

rene9492 (0) PRO, 18 jaar geleden

egr is uitlaatgas terug voer, aan het uitlaatspruitstuk zit een chroom kleurig geribbelde pijp die 10cm omhoog gaat ,daarboven zit een ronde druk doos met 1 vacuum slang er op , deze moet er voor proef af, wel afdoppen anders gaat hij in noodloop

MBo (0), 18 jaar geleden

Inderdaad EGR heb zelf e.e.a opgezocht. Dit systeem zorgt r ook voor(behalve dat uitlaatgassen minder NOx bevatten) dat de motor langer mee gaat(lagere verbrandingstemp), dus ik moet t "even inhouden" gewoon accepteren. Bedankt voor de info.

rene9492 (0) PRO, 18 jaar geleden

het EGR systeem moet normaal gesproken bij deellast in werking gaan dan is het bijna niet voelbaar,als je voor proef het systeem uitschakeld weet je zeker dat je de EGR voelt inschakelen.ps het systeem word mooier voorgespiegeld in de boeken als de werkelijkheid bij problemen gewoon afkoppelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.