Mercedes-Benz S-Klasse 2022: Fake "hands-on"melding op display met audiosignaal

Bouwjaar: 2022, Brandstof: Benzine, Motorcode: 256930, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 270

Het probleem betreft het ontvangen van audio - en visuele meldingen dat ik het stuur moet vasthouden, en dit terwijl ik het stuur gewoon stevig vasthoud. Dit doet zich uitsluitend voor op de snelwegen, dus bij snelheden > 80 km, waarbij het niet van belang is of ik met of zonder cruise control rijd. De frequentie waarmee het probleem zich voordoet is a-select, soms 50 km achtereen niets, dan over 10 km twee maal. Inmiddels heb ik hier video-opname van kunnen maken (helaas te groot om bij te voegen).

Inmiddels is in januari 2023 het stuur vervangen (daar bleek een deft in te zitten), is de bekabeling in de stuurkolom gecontroleerd. De problemen hebben zich voor het eerst voorgedaan in augustus 2022 en zijn toen bij de dealer gemeld. Verschillende keren terug voor reparatie.

Dit heeft allemaal niet geholpen. Volgens mij is het een software probleem. De auto gaar binnenkort weer naar de garage en ik wil dat het definitief wordt opgelost. Heeft iemand iets soortgelijks meegemaakt?

gieliro

Geplaatst door gieliro (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.