Mercedes-Benz A-Klasse: fluiten na atzetten motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 170cdi

hallo iedereen,

we zijn de trotse eigenaars geworden van een a klasse. perfect wagentje, enkel bij het afzetten vd motor horen we een zachte fluittoon vanonder de wagen komen. deze gaat vanzelf weg na 30 sec ongeveer. weet iemand wat dit kan zijn?

Alvast bedankt

206sw

Geplaatst door 206sw (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 9 jaar geleden

Zou haast denken aan een vacuum lek , probeer eens te localiseren waar het vandaan komt , onderkant van de auto is een ruim begrip.

206sw (0), 9 jaar geleden

heb net gelezen over de ec knop. we reden zonder deze in te schakelen, dus met werkende airco. kan het zijn dat die dan afslaat na het afzetten vd motor? vacuumlek kan, maar ik merk niets abnormaals aan de wagen. start, draait en rijdt perfect..

kaleido 1 (1620) PRO, 9 jaar geleden

Dan zou het geluid , bij het exspansieventiel weg kunnen komen , achter het dashbord , door drukvereffening na het uit zetten zou dit kunnen , maar dan vermoed ik koudemiddel te kort , waardoor het geluid ontstaat .
Rijden met de airco uit , auto uit zetten en luisteren of het er nog is.
Vacuum lek kan nog steeds omdat het 30 sec. duurt voordat het weg is , is het een klein lek en zul je het dus niet direct merken.

206sw (0), 9 jaar geleden

ben net met de wagen gaan rijden, ec knop ingeschakeld. probleem niet verholpen. als ik men deur opendoe bij draaiende motor hoor ik precies ergens lucht ontsnappen. bij afzetten motor ook plus zacht fluitsignaal nog steeds. wat kan ervoor zorgen dat er een vacuumlek is?

fordmannetje (0) PRO, 9 jaar geleden

je kan toch horen waar het vandaan komt?
ga op het geluid af zou ik zeggen

206sw (0), 9 jaar geleden

ga ik doen. ik laat nog iets weten..bedankt

206sw (0), 9 jaar geleden

heb deze morgend geprobeerd te lokaliseren waar het geluid vandaan komt maar kan niets vinden, enkel dat het ergens onder de wagen vandaan komt. wel merk ik een sterke geur op, uitlaatgassen?

fordmannetje (0) PRO, 9 jaar geleden

dan even bij garage langs gaan en de brug op zetten om uitlaat te controleren

206sw (0), 9 jaar geleden

inderdaad de volgende stap die ik ga ondernemen..bedankt

206sw (0), 9 jaar geleden

probleem opgelost! zie hieronder..gevonden op het net, met de wagen gaan rijden en idd geen geluiden en stank meer..

Je hebt op een 170cdi ook een standkachel, is extra verwarming als de temperatuur onder de 8° of 9° daalt. Kachel blijft nadraaien ook als de motor wordt afgezet en je hoort een blazend geluid + diesellucht want deze pomp werkt ook op diesel. Bij zeer koude t° (vriesweer) hoor je deze na een zeer lange rit soms ook nog draaien na het stilleggen van de motor.


De extra oliegestookte kachel staat als het lampje NIET brandt in de stand by stand. Als de buitentemperatuur onder de 8 graden is en de koelvloeistof temperatuur onder de 70 graden gaat deze extra warmtevoorziening aan. Als één van deze twee waarde's overschreden wordt (koelvloeistof boven de 70 graden en/of de buitentemperatuur boven de 8 graden) gaat de "kachel" uit en wordt het geheel alleen door de koelvloeistof verwarmt.

Als het lampje van de schakelaar brandt gaat de extra verwarming niet aan.

bedankt voor de hulp mannen.
groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.