Mercedes-Benz C240: Foutcode automaatbak

Bouwjaar: 1999

Was laatst bij de dealer voor en nieuwe FPS3 sleutel en toen gaf de uitleescomputer een fout in de bak. Toen men deze wilde resetten lukte dit niet. Dit moet nader onderzocht worden volgens de monteur omdat die fout niet eruit ging. Nu hoorde ik van de chefmonteur dat er bij dit type wel eens automaatolie werd "opgezogen/aangetrokken" door een electronisch component op de bak. Nu rook ik laatst een brandlucht in de auto en sindsdien schakelt de automaat nog soepeler als voorheen.

Andre.L

Geplaatst door Andre.L (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Autobedrijf Luik B.V. (0) PRO, 20 jaar geleden

Dit verhaal klopt wel ongeveer. Er zit namelijk een regeleenheid van je automatische bak rechts onder achter de bodembekleding. Wat gebeurd er nou, de elektrische bedrading die uit de bak komt en naar jouw computertje loopt die is niet goed afgedicht. Doordat de bak oliedruk opbouwd, drukt hij het olie tussen de isolatie van de bekabeling door naar boven waar jouw regleenheid zit. Dit dringt door tot in de computer zelf en kan storing/kortsluiting veroorzaken. Met gevolg vreemde foutcode's en een raar schakelende versnellingsbak. Remedie bekabeling en regeleenheid vervangen. Als je er eerder bij was geweest dan was de regeleenheid misschien bespaard gebleven.

Andre.L (0), 20 jaar geleden

Leg ff precies uit waar die zit aub. Onder de achterbank of onder de voorstoel?

Autobedrijf Luik B.V. (0) PRO, 20 jaar geleden

Rechts onder de voetenmat. Als je die aan de bovenkant naar voren trekt dan zie je een stalen paneel zitten die kun je met drie moeren los draaien en daar achter zit de regeleenheid. Als je hem los hebt dan kun je soms het olie er al uit zien druppen.

M.v.g. Marcel.

Andre.L (0), 20 jaar geleden

Aan de bestuurderszijde of pasagierszijde en dan voorstoelen of achterbank?

ps; is hier nooit een modificatie op gekomen dan?

Autobedrijf Luik B.V. (0) PRO, 20 jaar geleden

Pasagierskant voorstoel, die mat moet je aan de dahboard zijde aan de bovenkant los trekken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.