Mercedes-Benz VIANO: Foutmeldingen SRS en gordel als er geen passagier op de voorstoe

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: 651.940, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 120

Sinds kort krijg ik van de Viano Marco Polo (draaibare stoel) 2011 de melding dat SRS niet werkt alsmede de veiligheidsgordel van de passagiersstoel voor. Als er een passagier aanwezig is vervalt de melding. De kabels onder de stoel zijn al doorverbonden. De garagehouder zegt dat een nieuwe stoelmat plus gordelmechanisme (350 euri excl montage) de oplossing is. Zijn er nog andere mogelijkheden? 2e hands stoel, weerstand in de kabels, melding uitprogrammeren?

Harvangel

Geplaatst door Harvangel (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Viano? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

BeeBee (0), 6 jaar geleden

Uitprogrammeren gaat nooit, als er hierdoor een dodelijk ongeluk gebeurt wordt er door de media in eerste instantie naar de fabrikant gewezen. deze zal dan de vraag stellen wat er de bedoeling van is om veiligheid gerelateerde systemen uit te kunnen zetten. vaak kabelbreuk precies op de ingang van het blokje waar er aan de andere kant het matje zit. ook het flinterdunne matje zelf kan de oorzaak zijn. als je een beetje handig bent kan je het zelf vervangen. schilt weer in de kosten. het probleem omzeilen zou ik niet doen, of je moet een hekel hebben aan de passagiers. succes

Harvangel (0), 6 jaar geleden

Na alle tips, waarvoor hartelijk dank, een nieuwe originele voorzitting laten monteren. 371,- euro excl btw en montage. Nog steeds de melding SRS en gordel die verdwijnt als er een passagier zit. Dus een nieuwe gordeldpanner zegt de garagist, met de zitting een te vervangen duo.
Laatste Mercedes voor mij. Nog nooit zoveel lampen moeten vervangen, foutmeldingen en storingen gehad. Nogmaals dank boor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Viano of stel zelf een nieuwe vraag.