Mercedes-Benz 308: fusepen vervangen

Bouwjaar: 1978, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3

Hoi.
Ik heb speling op een fusepen aan de linkse voorkant.
Het zou een moeilijke klus zijn om hem te vervangen.
Heeft iemand dat al hier gedaan en heeft wat tips over hoe en de manier.

Alvast bedankt.

leon25

Geplaatst door leon25 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

geert3496 (0) PRO, 15 jaar geleden

Als ik me goed herrinner is dit nog met een starre vooras.Remklauwen, schijven verwijderen, complete as uitbouwen en fusseepen onder de pers eruit persen. Nieuwe pinnen passen soms niet helemaal juist in de nieuwe koperbussen deze moet je dan aanpassen met speciaal gereedschap,"egaliseurs" genoemd in het westvlaams.

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Bij de dealer kunnen ze deze er onder de auto uit persen.

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Wat in #2 ook al word genoemd je moet de nieuwe bussen op maat maken met een ruimer ,"egaliseurs" dit moet je serieus doen want iets te veel en je hebt de boel verknoeit.

Hans

bandenman (0) PRO, 15 jaar geleden

als ik het goed heb word bij montage van de nieuwe fuseepen de as lichaam met een soort soldeerbout ( speciaal gereedschap mb ) verhit zo dat deze uitzet en word de nieuwe er in geperst .

geert3496 (0) PRO, 15 jaar geleden

Normaal worden de pen en de oude koperbussen eruit geperst dan nieuwe koperbussen inpersen en pen inbrengen .Heb dit nooit gedaan met warmen van de fussee , volgens mij klemt de fusseepen na afkoelen dan te veel in de bussen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 308 of stel zelf een nieuwe vraag.