Mercedes-Benz E-Klasse: geen vermogen bij optrekken

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 cdi - e200

Mijn E200 2.2 CDI, diesel, handgeschakeld uit 1999 heeft sinds kort een probleem: hij houdt in bij het optrekken. Als ik normaal optrek dan lijkt het of het vermogen van de motor in elkaar zakt of zo. In dat geval kan ik alleen maar de koppeling weer iets intrappen, want ik voel dat de motor af wil slaan en ik speel dan met het gas, geef wat gas erbij, ik laat hem dus een beetje slippend opkomen, waarna ik op gang kan komen. Als de wagen eenmaal rijdt is het geen probleem meer. Dit doet de auto niet altijd, hoewel het de laatste tijd wel steeds vaker voorkomt. Het gebeurt dus alleen van stilstand naar rijden.

Weet iemand wat er aan de hand kan zijn ?

merc131

Geplaatst door merc131 , lid sinds 13 jaar geleden

3 Reacties

Peter087 PRO, 12 jaar geleden

noodloop, Luchtmassameter.
advies uit laten lezen Bij MB dealer/specialist voor diagnose!

merc131, 12 jaar geleden

Nog even ter aanvulling op het bovengenoemde probleem.

Toen ik de auto net gekocht had, werd de motor niet warm, 40 graden, en toen heb ik een nieuw thermostaathuis (is inclusief thermostaat en temperatuursensor) gehaald bij de MB dealer en erin gezet. Op de thermostaat staat 87 graden, maar de auto wordt niet warmer dan 80 graden. Sinds de auto dus warmer wordt dan die 40 graden in het begin, is het probleem met "geen vermogen bij optrekken" ontstaan. Dit "geen vermogen bij optrekken" doet ie dus ook als de motor koud is.
Ik heb gelezen dat de EGR klep met de verbrandingstemperatuur te maken heeft. Maar ik weet niet of een niet goed funtionerende EGR klep te maken heeft met het "geen vermogen bij optrekken".

merc131, 12 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Ik heb het volgens mij op deze site gelezen.

De EGR-klep heb ik schoongemaakt (zat helemaal onder de rotzooi). Nu geen problemen meer. !!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.