258 bezoekers online

Mercedes-Benz sprinter 313 cdi 2000: Geen vermogen onder 2000 toeren. Schiet bij constant 80km/h rijden in noodloop na vervangen motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2, Vermogen (kw): 96

Hallo,

Ik ben in een bezit van een Mercedes sprinter 313 cdi van bj 2000.

Ik heb hier van de motor vervangen omdat de vorige kapot was gelopen.

Na dat de motor vervangen is heeft de auto in eens heel weinig power tot 2000 toeren. Na 2000 toeren trekt die gewoon goed. Maar als ik een tijdje constant 80km/h rijd valt die in de noodloop. En bij uit en aanzetten is die er weer uit.
De motor die er in gezet is komt uit een E klasse 220 cdi. Maar dat maakt volgens de mercedes sloperij niets uit, als je een aantal dingen van je oude motor over zet. Zoals motorsteunen/carterpan/oliepomp/kleppendeksel/distributiestelsel/inlaat/turbo etc..

Nu ben ik bij 2 Mercedes monteurs geweest om de auto uit te laten lezen en het probleem te laten bekijken. De eerste zei dat het vacuümpompje onder het luchtfilter niet goed is. (Foutcode P1470) Dus heb ik deze vervangen maar helaas geen verschil.

De 2e zei dat ik de inlaat pakkingen moest vervangen voor nieuwen dat die nog wel is lucht willen laten ontsnappen. Deze heb ik ook vervangen maar ook niks geen verschil. (Foutcodes p1470-008 en p1470-018)

Vacuüm slangen lijken verder allemaal goed, en het gaveltje op de turbo beweegt ook gewoon als ik de slang er af trek en Mn vinger er op houdt.

Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn, Of ooit zon situatie mee gemaakt?

Alvast bedankt.

Sprinter313

Geplaatst door Sprinter313 , lid sinds 4 maanden geleden

1 Reactie

0

Robbie Jensema, 4 maanden geleden

Heb je ook je luchtmassameter gecontroleerd? Gaven in die jaren nogal eens problemen met noodloop en te weinig vermogen.

Heb je alleen deze 2 foutmeldingen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.