Mercedes-Benz A-Klasse: Geluid bij achteruit rijden

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: A200 Turbo

Sinds een week of drie hoor ik een apart geluid als ik helemaal naar links stuur en dan vlot achteruit rijd. Een soort metaal schrapend geluid. Misschien is hier iemand die het bekend voor komt?

En als je rondjes achteruit blijft rijden hoor je het niet constant, je hoort het echter maar 1 keer en dan is het over...

Het betreft een 6-bak

Alvast bedankt voor de tips.

Motormuis22

Geplaatst door Motormuis22 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

waar komt het geluid ongeveer vandaan ???

Motormuis22 (0), 17 jaar geleden

[quote=nic]waar komt het geluid ongeveer vandaan ???[/quote]
Het is vrij moeilijk te traceren, maar ik heb het idee dat het bij mijn voorwiel/ aandrijving vandaan komt. Een soort "kadoeng" en dan is het over...


Grtjes

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

gezien de leeftijd van je auto zou ik me geen zorgen maken zet hem bij je dealer neer is toch garantie je beschreven klacht kan zo veel oorzaken hebben dat dit met monteur waargenomen moet worden ga samen rijden en probeer de situatie dat je klacht voorkomt te simuleren.

Motormuis22 (0), 17 jaar geleden

[quote=nic]gezien de leeftijd van je auto zou ik me geen zorgen maken zet hem bij je dealer neer is toch garantie je beschreven klacht kan zo veel oorzaken hebben dat dit met monteur waargenomen moet worden ga samen rijden en probeer de situatie dat je klacht voorkomt te simuleren.[/quote]
Auto is bij mijn dealer geweest, klacht niet opgelost.

Als ze de ESP stekker eruit trekken (kan hem niet zelf uitzetten) dan is het geluid weg. Conclusie van de dealer:

Niks aan te doen.

Heb geloof ik weinig andere opties dan ermee blijven rijden...

Lang leve Mercedes

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik lees een teleurstelling in je reactie. Dat je dit geluid zo maar moet accepteren is natuurlijk lulkoek voor garantie ben je niet afhankelijk bij die ene dealer. Ik wil je adviseren om een andere dealer diagnose te laten stellen dit geluid moet op te lossen zijn.
Wat ik wel uit je reactie lees dat het probleem in de esp zou kunnen zitten controleer je banden en spanning eens esp kan reageren op wielen met verschillende omtrek (lees te lage of hoge bandenspanning verschil tussen de 4 wielen.)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.