Mercedes-Benz 280: Geluid uit aandrijflijn

Bouwjaar: 1981, Brandstof: Benzine, Motorcode: M110

Beste mensen,

uit mijn 280 CE Automaat W123C uit 1981 (110 dkm) komt een schurend, licht bonkend geluid tijdens het rijden. De frequentie van het geluid wordt hoger naarmate de snelheid van de auto hoger wordt. Het klinkt als GGGGGGGG, maar niet erg hard. Als je boven de 100 zit, hoor je het nauwelijks. Het lijkt erop alsof het per omwenteling van een wiel weer terugkomt. Een lager of een aandrijfas? Of het differentieel? Daarnaast hoor ik af en toe een lichte bonk uit het onderstel.

Ik hoor het graag!
groet

munjoz

Geplaatst door munjoz (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harmen4141 (0), 17 jaar geleden

klinkt precies als wat ik heb bij mij is het m'n differentieel, zoemt ook harder bij mij als je van het gas afgaat.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat heel vaak voorkomt bij deze auto's is dat de bouten van de aandrijfas los gaan zitten. Hoeft bij jou niet zo te zijn, maar je kan het zo controleren.

Sytze

munjoz (0), 17 jaar geleden

Dank voor jullie reaktie.
Ik heb intussen eens onder de auto gelegen, maar de (centrale) aandrijfas ziet er goed uit.
Er zit wel speling op het diffje. Misschien is dat normaal??? Verder lijkt het linkerachterwiel meer geluid te maken dan de linker, misschien een lager. Morgen gaat de auto naar de bandenman en dan zal ik eens op de brug kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Overig of stel zelf een nieuwe vraag.