Mercedes-Benz 280: temperatuur stijgt niet meer dan ongeveer 60 graden

Bouwjaar: 1975, Brandstof: LPG, Motorcode: 280se

hallo,

wie kan mij vertellen wat het kan zijn dat de temperatuurmeter niet warmer aangeeft dan 60 graden. ik ben vanuit belgie naar nederland gereden met de auto maar de temp bleef op 60 graden.... n nu ook als ik in de stad rijd.

alvast bedankt

groetjes

azam

azam

Geplaatst door azam (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

thermostaat vervangen.

azam (0), 17 jaar geleden

Dank je wel, ik heb de thermostaat eruit gehaald en in een pan met heet water erin gedaan, en deze gaat wel gewoon open als het water warm wordt...[quote=mart-vervoort]thermostaat vervangen.[/quote]

omega8258 (0), 17 jaar geleden

Sluit de thermostaat ook volledig?
Het kan ook de temperatuursensor zijn die niet meer goed werkt.

azam (0), 17 jaar geleden

voorzover ik het kan zien sluit de thermostaat wel volledig, ik had laatst het water wat erinzat vervangen door koelvloeistof..

waar zit de temperatuursensor? en waar zit de koudstart module, omdat bij de mercedes tijdens starten het acculampje brandt en de auto steeds uitslaat bij in of uitsturen van parkeerplek. iemand zei tegen mij dat het ook wel eens de koudstartmodule geprobeerd moest worden....

maar misschien moet ik ergens een thermometer versieren om te kijken bij welke temperatuur de thermostaat open gaat...

azam (0), 17 jaar geleden

oh jah en nog wat, de verwarming blaast constant warme lucht ook staat het op koude lucht.... alleen de middelste roosters geven koud lucht maar de beide links en rechts roosters geven alleen maar aldoor warme lucht....

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat betreft de thermostaat Azam: " deze gaat gewoon open......" maar bij welke temperatuur? Heb je dat gemeten?
Als ie bij 50 tot 60 graden opent, is ie ook open bij 87, maar is dat wel te vroeg............en is ie dus toch defect.........
Normaal bij deze hoort dat pas ergens rond de 87 tot 92 graden te zijn.

Gr.

Michel78 (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Een thermostaat kan inderdaad op het oog gezien goed werken maar toch niet voldoen. Eenmaal losgehaald zou ik er altijd een nieuwe in doen, kost weinig en je hoeft dan maar 1x je systeem af te vullen en te ontluchten.

azam (0), 17 jaar geleden

allemaal hartelijk dank voor de tips, dat ga ik van het weekend even proberen, heb gisteren alle bougiekabels vervangen, moter loopt nu een stuk beter en trekt goed op als de auto een beetje warm gedraaid is, bij koude start slaat ie nog steeds uit.

alvast bedankt

groetjes

Azam

Harry4233 (0) PRO, 17 jaar geleden

is niet de thermostaat maar bijna altyd de temp zender, en dat van je verwarming zijn je kachelkranen die vast zitten die zitten bij je accu

azam (0), 17 jaar geleden

ok thanx daar heb ik wat meer aan, ga het morgen checken en kijken of ik iets met die kranen bij de accu kan.

duizendmaal thanx :)

azam (0), 17 jaar geleden

en waar zit de temperatuur zender???? en hoe ziet dat eruit???

azam (0), 17 jaar geleden

oh jah kan iemand mij met nog iets helpen.... heb laatst de bougiekabels verwisseld maar om de eerste bougiekabel zit een soort zwart rond kokertje met een vacuumslang..... nu kan ik die er niet afhalen, zou ik heel de bougiekabel moeten loshalen om deze eromheen te doen.... weet iemand de functie hiervan??

ik hoor het graag.....


thanx

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat zal de inductievoeler zijn die naar de diagnosestekker gaat. Deze wordt cq. werd gebruikt met de motortester van MB in de werkplaats voor afstelling van de motor.

Gr.

azam (0), 17 jaar geleden

ok, want nu heb ik de bougiekabel losgekoppeld met dat kokertje en vacuumslangetje eraan en hangt het los op de verdelerkap... de auto rijdt gewoon wel en hoe warmer de motor des te beter hij optrekt.... naar mijn gevoel.

thanx petje(af),


gr

Azam

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

You're welcom

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Overig of stel zelf een nieuwe vraag.