Mercedes-Benz E-Klasse: grijze rook

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 648.961

Ik heb hier een Mercedes staan die enorm veel rookt...grijze rook.
Zit totaal geen vermogen in. Uitgelezen en kwamen 2 codes tevoorschijn 2047 en 2086. Bij de eerste code legde ik de link naar heel weinig brandstof in de tank 4 liter en de tweede code dacht ik aan dat die niet alleen op diesel zou lopen. Ik tapte de olie af en haalde er 11 liter uit en aan de olie was ook duidelijk te zien dat er diesel bijzat. Nu is mijn vraag hoe komt die diesel erin. Via de hogedruk pomp of kan het dat er een injector continu inspuit.

Ik hoop iets van jullie te horen

Bvd rene

scheepie38

Geplaatst door scheepie38 PRO , lid sinds 9 jaar geleden

1 Reactie

JagerAutomotive.nl PRO, 7 jaar geleden

P2047 wijst op een brandstofdruk die niet goed is en P2086 is een foutcode op het DPF. Een te hoge motoroliestand kan komen doordat het roetfilter de regeneratie niet kan afmaken en er steeds weer opnieuw opgestart wordt. Worden er voornamelijk veel korte stukken met de auto gereden? Grijze rook kan komen door een injector die niet goed vernevelt. Hoe loopt de motor verder? Hoe zijn de correctiewaarden van de injectors?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.