Mercedes-Benz 250: help help Verbruik help help

Bouwjaar: 1979

beste mensen
ik heb een DB,250,w123,6 cil,carbateur,bj oktober 1979,ik heb hem pas 2 maanden en hij verbruikt ontzettend veel het lijkt
1 op 5. ook als ik normaal rij. zijn er mogelijkheden om de auto aftestellen bij de mercedes garage of kun je de gegevens op de een manier via een computer kan lezen of zo.
wat moet ik doen help help help
mvr desje w123

desje

Geplaatst door desje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 250? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

De M123 motor is de grootste zuiplap uit het MB concern. 1:5 in de stad verbaast mij niets. Laat het CO even controleren als dit goed is leer er mee leven -:))

desje (0), 18 jaar geleden

beste paul
als ik je bricht lees krijg ik lichtelijk een hardritmestorinis
het is niet aleen in de stad maar ook op de autobaan endie auto heeft 30 agus rdw keuring gehad en daar hebben ze de CO gemeten ik denk als dat niet goed was dan hadden ze het afgekeurd niet dan???
bedank voor je reactie
graag wil ik meer reacties ook van anderen
mvg
adem

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Als het CO goed is valt er weinig aan te doen. Feit is dat deze motoren niet gebouwd zijn voor zuinig rijden. Daarom is later de M102 motor (230E) gemonteerd, vrijwel hetzelfde vermogen maar een heel stuk zuiniger. Een M123 is onverwoestbaar (dat is van de M102 niet te zeggen) en loopt fantastisch. Echter zuipen dat ze doen...........

Ikzelf heb een 280 automaat gehad (M110 motor) en die liep normaal 1:7 en bij flink doorrijden ook 1:5.

Even afstellen kan natuurlijk geen kwaad.

Groet,

Paul

Siem Bijman (180) PRO, 18 jaar geleden

Adem: je hebt een antwoord Paul Michiel gehad,dit is een antwoord van een MERCEDES-SPECIALIST die aangeeft dat het eigenlijk een bijna normaal verbruik is en als hij goed afgesteld is hier weinig aan is te doen.Dan kan ik je nog wel een advies geven nl. dat je in een werkplaats je motor moet laten afstellen.Check de sporing en de remmen.Als dat ook goed staat, moet je er inderdaad mee leren leven.Of je moet er gas op bouwen, maar dat is eigenlijk ook weer zonde voor zo'n oldtimer.

Hans4040 (355) PRO, 18 jaar geleden

Nieuw verbruikte deze motor :
gekombineerd, dus in de stad en op de snelweg , 11,7ltr./100KM.
Dat is dus 1 op 8,5.

mvg,
Hans.

desje (0), 18 jaar geleden

wel meneer
mijn auto heeft maar 89.000 km gelopen ook optijd bij garage voor ter controlen he..
maar ik geloof jullie wel ik heb besloten LPG in te bouwen he..
bedank he...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 250 of stel zelf een nieuwe vraag.