Mercedes-Benz 250 w124: schoken in aandrijflijn?

Bouwjaar: 1990

Bij het optrekken begint hij te schokken de motor loopt goed de koppeling is pas vervangen en de rubber bij de aandrijfas achter en voor is ook al vervangen.Wie heeft dit al een keer mee gemaakt?
Groeten Roger

Roger10218

Geplaatst door Roger10218 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 250? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

19 Reacties

raatjes (0) PRO, 18 jaar geleden

vliegwiel afdraaien en is er een orgineele kopeling ge monteerd

Roger10218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Koppeling is org.het zit hem niet in een vet of niet vlak vliegwiel maar net of er iets steeds heen en weer word getordeerd.
Groeten roger

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

vliegwiel inderdaad afdraaien, koppeling goed gecentreerd?? En is de komplete set vervangen?? Niet om flauw te zijn, maar regelmatig wordt alleen de plaat gedaan en da's niet erg handig...

Roger10218 (0) PRO, 18 jaar geleden

De komplete set is vervangen,koppeling is goed gecentreerd,het vliegwiel is niet afgedraaid.Voor de nieuwe koppeling was het zelfde probleem.Volgens mij zit er veel speling op de as van bak maar ik weet niet of dat normaal is?
Groeten roger

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

blijft dus het vliegwiel nog verdacht. Kruiskoppelingen van de aandrijfas zitten ook goed en zit daar geen speling op?

Hoor je er ook een mechanisch geluid bij? het 'klokken' van bijv een homokineet? (als voorbeeld ban het geluid, niet als oorzaak)

Roger10218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Assen zijn ook goed wat ik soms wel hoor is als hij statoniar draait je een klokent geluid uit de versnelingsbak.Maar het grootste probleem zit in het optrekken dat hij niet vloeiend blijft trekken maar net of hij steeds tegen gehouden word.
Groeten Roger

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Tja, als de motor verder goed is volgens jouw zeggen datn is het vanaf de bak kijken naar de aandrijflijn. Differentieel draaait ook soepel zonder teveel bijgeluiden en weerstand?

Volgens mij maken al die bakken zo'n geluid. Maar verder ben ik geen echte kenner van de w124 serie dus ben ik bang dat je toch een ervaringsdeskundige moet afwachten.

arnold690 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je niet het 'bonanza'effect wat alle 250 en 300 met handbak hebben?[te elastische ophanging van motor]

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Zijn het niet de hardy schijven?.
Deze vangen toch ook bewegingen en trillingen op?.
Ik heb geen ervaring met mercedes, maar dit is mij weleens ter ore gekomen.

autoxpert790 (0) PRO, 18 jaar geleden

bouten zitten niet verkeerd om van de voorste hardy schijf? schaven ze bij t optrekken tegen de bak aan,

Roger10218 (0) PRO, 18 jaar geleden

ja het lijkt op het (bonanza effect) maar ik heb er wel nieuwe motorrubbers op gedaan en dat heeft niet geholpen.

Robk10136 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoe is het schokdempertje op de brandstofpomp.Hier kan een ander setje opgemonteerd worden.
Gr. Rob

Roger10218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Deze is ook vervangen.
Roger

harmen4141 (0), 18 jaar geleden

ik had hetzelfde, hardyschijven vervangen enz enz, zat nu te denken aan ander cardan en steekassen, las hier dat het gasmechanisme veel invloed heeft, heb m'n gaskabel goed opgespannen met de zwarte plastic stelschroef, net genoeg maar niet meer toeren, scheelt heel veel en is makkelijk te doen.

Roger10218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ga het proberen maar ik denk dat het niet veel uitmaakt we hadden ook het dempertje van het stangenstelsel vervangen maar dat ,mocht ook niet baten.Ik zal het proberen en als het helpt laat ik het weer weten.
Groeten Roger

ptr1968 (0), 17 jaar geleden

hallo Roger,
Ik heb een 123 diesel 240td met hetzelfde probleem, had je de oorzaak nog gevonden?
vrgr. Peter

Roger10218 (0) PRO, 17 jaar geleden

Nee ik heb het niet kunnen vinden.
Groeten Roger

hans3963 (0), 17 jaar geleden

Bonanza effect wordt sterk verminderd na montage nieuwe achterbanden.

Harry4233 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het zg bonanza effect is een verschijnsel wat voorkomt bij veel types w124 in 1987 meen ik kon je zelfs alleen automaten krijgen op bepaalde types, omdat het bonanza effect gewoon veel te sterk was.
De oplossing moet je echt niet zoeken in een paar andere achterbanden, je gaskabel opstellen, of wat dan ook. Het probleem is een optelsom van verschillende factoren, te slappe motorrubbers (ook al zijn ze nieuw), zeker bij de 5 en 6 cilinder (meer gewicht/zelfde steunen als een 4 cil), idd de koppeling kan zeggen ze effect hebben, alhoewel het nog nooit een verbetering heeft opgeleverd als een klant mij vroeg deze te vervangen.

Je zult ermee moeten leren leven vrees ik, het is een optelsom van factoren, beetje ruimte hier beetje ruimte daar, of je moet domweg alles vervangen maar dan ook alles versn-bak, ophanging, hardyschijven voor en achter, demper op br-pomp, koppeling kompleet, cardan-as, etc etc, en dan nog kan ik je garanderen dat het niet helemaal over is.

Wil je er echt af? koop een automaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 250 of stel zelf een nieuwe vraag.