Mercedes-Benz E-Klasse: HELP!!! Uitvallen motor bij loslaten gaspedaal tijdens opwarmfa

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 300 E-24

Sinds een aantal maanden heeft mijn Mercedes (een 300 E-24 uit 1993) het probleem van het uitvallen van de motor bij het loslaten van het gaspedaal tijdens de opwarmfase.

Het starten van de auto gaat goed. Ook de automaat schakelt goed door (wil soms wel eens lang in de 2e versnelling blijven staan, maar dat schijnt zo te horen?).
De temperatuur van de motor zie je vervolgens tijdens het rijden langzaam oplopen richting de normale bedrijfstemperatuur van ongeveer 90 graden.
Tot een graad of 50 / 60 geen problemen.
Echter als de temperatuur hierboven komt (boven de 60 graden en nog onder de 90 graden) en ik moet bijvoorbeeld het gas loslaten voor bijvoorbeeld een stoplicht o.i.d. dan gebeurt er (niet altijd, maar tegenwoordig wel vaak) het volgende:
De meters van oliedruk, benzine en toerenteller vallen uit en de naalden vallen naar beneden alsof je je contactsleutel omdraait om de auto uit te zetten.
Alle lichtjes van het dashboard lichten op.
( overigens de auto heeft dan nog steeds vaart )
Als ik hierop niet direct een stoot gas geef valt de motor uit. Dit geven van een stoot gas moet ik soms een paar doen voordat de auto het 'pakt'.
Valt de auto uit dan kan ik de auto alleen maar gestart krijgen door er ook meteen gas bij te geven (doe je normaal met automaat niet).

Is de auto eenmaal op bedrijfstemperatuur dan doet het probleem zich ook niet meer voor. Het is dus echt tijdens deze opwarmfase.

Je begrijpt dat dit soms best wel gevaarlijke situaties kan opleveren en ik baal er verschrikkelijk van vooral gezien het feit dat het verder gewoon een heerlijke auto is om mee te rijden.

Is er iemand die dit probleem herkent of heeft iemand een goede suggestie waar naar gekeken kan worden?

Met vriendelijke groeten,

Jesse

jvdhoff

Geplaatst door jvdhoff , lid sinds 13 jaar geleden

3 Reacties

mart-vervoort PRO, 13 jaar geleden

ik zou aan de tempsensor gaan denken

jvdhoff, 13 jaar geleden

Is die sensor een beetje makkelijk te vervangen? En waar zit die sensor ergens?

ron10305, 13 jaar geleden

Beste Jesse
Heb je pas je CO laten afstellen ?? dit probleem had ik ook....ze hadden hem iets te arm afgesteld...nadat ik hem iets rijker had gezet gebeurde het niet meer (CO afstelling 1/4 slag rijker)
wel uitkijken waar ...en hoeveel je draait...( rechtsom is rijker) of anders garage naar laten kijken>
Succes Gr Ron

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.