Mercedes-Benz C-Klasse 220 cdi: hij start moelijker als hij warm is

Bouwjaar: 1999

hoi, deze auto start goed met een koude motor, en loopt ook goed. maar als de temp boven de 80/90 graden zit en je slaat hem af dan start hij moeilijk of soms niet, want dan moet hij gekoeld worden( startmotor draait ook langzamer).
accu is ok, wie kan mij hiermee helpen
b.v.d

mettie

Geplaatst door mettie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Zitten de accupolen goed vast?? De massakabel van het motorblok niet gecorrodeerd bij de aansluiting.
Rene

mettie (0), 19 jaar geleden

ja die zitten allemaal goed vast, het is echt dat de auto moet afkoelen om sneller en daadwerkelijk te starten

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja vast zullen ze wel zitten, maar maken ze ook goed contact, daar gaat het om. Alle aansluitingen even lossen en schoonmaken/bewegen. Leg anders een extra(tijdelijke dikke massa draad van startmotor naar de accu. Heb je wel eens rechtstreeks spanning op de startmotor gezet als deze vreemde klacht zich voordoet. Als het niets met de toe of afvoer van de stroom te maken heeft dan zou het ook nog in de startmotor kunnen zitten welke dan kennelijk op temperatuur reageert.
Wederom succes
Rene

Arjan606 (0), 18 jaar geleden

Beste vriend,

ik heb dit probleem eerder gehad, het ligt in de startmotor, het zit namelijk zo, als je motor koud is dan is je startmotor dat ook en draait hij sneller, en start ej auto ook sneller, maar op het moment dat je auto warm is dan is de startmotor het ook, en die zet dan binnen uit , waardoor hij moeilijker kan draaien, startmotor vervangen, het liefst voor een snelstarter!!
Succes!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.