Mercedes-Benz 0: Hoe code autoradio invoeren

Bouwjaar: 2000

Een tijdje geleden moest ik de batterij van mijn wagen laten vervangen. Daardoor moest ik de anti-diefstal code terug invoeren. Nu is mijn probleem, hoe geef ik deze in ? Als ik de code invoer en duw dan op de knop om verder te gaan, dan vraagt hij gewoon de code opnieuw. Nu heb ik eens die knop ingehouden en toen kwam er "Wait" op het display, leuk dacht ik hij heeft de code aanvaard, maar na zo'n kwartier op wait hebben te staan vroeg hij terug de code. Nog eens hetzelfde geprobeert en nu staat die terug op Wait.
Kent iemand de juiste werkwijze om die code in te voeren ?

hellspawn

Geplaatst door hellspawn (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Bril (0) PRO, 17 jaar geleden

Om welke radio gaat het??????

hellspawn (0), 17 jaar geleden

Autoradio uit een Mercedes Benz (ken het merk niet, Mercedes Benz isd het enige wat eropstaat).
Misschien nog een extra woordje uitleg. Ik rij zelf met een Seat Ibiza, maar daar zat geen radio in. Toen mijn schoonvader een GPS systeem kocht voor zijn Mercedes zat hij met de orginele radio uit die Mercedes op overschot, die is er dus bij mij ingeplaatst. Nu, probleem was een beetje dat hij die Mercedes ondertussen heeft verkocht (en een nieuwe heeft gekocht). Hij had wel nog ergens een code liggen waarvan hij niet wist waar die vandaan kwam en die code heb ik dan ook als eerste geprobeert. Aangezien deze enkel een "Wait" boodschap gaf dacht ik dat die wel verkeerd moest zijn. Ben dan naar een mercedes garage geweest en aan de hand van het chasisnummer van de mercedes waar de radio uitkwam (vemits mijn schoonvader daar een factuur voor had opgemaakt bij de verkoop was dit terug te vinden) wist men de code terug te vinden. Wat blijkt, dit is dezelfde code die ik al eerder had geprobeert.
Ik geef de code dus nog maar eens in en druk een aantal seconden op de rechterknop van de radio en opnieuw krijg ik de "Wait" boodschap. Aangezien de code wel juist moet zijn zie ik als laatste mogelijkheid dat ik iets verkeerd doe bij het ingeven van de code.

Ter info :
chasisnummer : WDB2100071-B182256
bouwjaar 2000
code : 41314

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

code invoeren .dan kryg je ,wait,. dan weer de code invoeren.

hellspawn (0), 17 jaar geleden

Maar als er "Wait" staat kan je toch geen code invoeren ? Of moet ik na die 10 minuten "Wait" de code nog eens invoeren ?

Bril (0) PRO, 17 jaar geleden

Maak een foto van je radio dan kan ik kijken om welk type het gaat en dan kan ik je mischien wel vertellen welke knop je in moet drukken.

Gr Dirk

Bril (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi hellspawn

Ik ben even aan het zoeken geweest voor je maar er zijn 3 manieren om de code te activeren omdat er 3 series zijn uitgebracht van deze radio

1 na invoeren code radio uit zetten en dan weer aan zetten
2 na invoeren code de rechter boven knop ingedrukt houden tot dat de radio aan gaat
3 na invoeren code de FM toets ingedrukt houden tot dat de radio aan gaat

Ik hoop dat je hier iets aan hebt en weer kan genieten van een leuk stukje muziek uit je eigen radio

Gr Dirk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 0 of stel zelf een nieuwe vraag.