Mercedes-Benz 0: W202 c200D motorolie??

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hallo
Ik ben vanmiddag naar de kwik-fit geweest omdat ik olie wilde verversen en olie filter van mijn C200D W202 uit 95, alleen kwit fit raade mij dit af omdat er dan gegevens niet meer zouden kloppen inverband met de luchtfilter die hij gelijk ook wilde vernieuwen en de lambasonde. "omdat alles electisch is in de auto" zei hij! hij rade mij minimaal een kliene beurt aan met zulk soort auto's.

Zeluf zie ik het probleem niet als ik alleen de motorolie en oliefilter laat doen en eventueel kan ik zeluf ook nog de lucht filter vernieuwen toch?
Dus wilt de kwit-fit mij nouw een kliene beurt aansmeren of heeft dit nog een bepaalde rede dat ik niet alleen de olie en oliefilter zal mogen vernieuwen??

Vrgr Pac

pacpakkie

Geplaatst door pacpakkie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

ga naar een gewone garage en laar gwoon doen wat jy wilt.lambasonde is goed of kapot dus dat heeft er niks mee te maken. willen je gewoon geld uit je zakken kloppen. luchtfilter is vyf minuten werk. je kunt zelf wel zien of dat ie vevangen moet worden

pacpakkie (0), 17 jaar geleden

Nou hij had het er over dat omdat alles eletrisch geregeld wordt dan omdat je alleen de olie, oliefilter en lucht filter doet, dat dan de uitstoot verkeerd kan geregistreed worden door de lamdasonde. waardoor weer andere problemen veroorzaakt kunnen worden, verbruik slecht lopen enzo. Maar volgends mij is dit ook maar een overdreven verhaaltje om mijn geld uit me zakken te kloppen ja :S:S
Misschien doe ik alles gewoon lekker zelf, uhmm wat voor olie moet er in een w202 diesel uit 95 eigenlijk (C200D)??
vrgr pac

davy2038 (0) PRO, 17 jaar geleden

olie door het fabriek voorgeschreven is 5W40
ik gebruik voor deze wagens 10W40
en de rest laat kwik en kwak maar boemelen
groeten

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat een enorme bullshit. De C200D uit 1995 heeft GEEN lambdasensor en overigens helemaal geen electronica. Is een ouderwetse OM601 motor met mechanische pomp. Het enige verschil met de motor uit een 190D uit 1983 is de EGR regeling.

Gewoon 10W40 halfsyntheet erin gooien en rijden maar. Dus nooit meer naar de Kwik Fit, dit bewijst de onkunde van deze 'monteurs' om de klant zo'n lulverhaal aan te praten........

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 0 of stel zelf een nieuwe vraag.