Mercedes-Benz E 320 CDI: Hoog ratelend geluid bij accelereren

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 165

Kan zeker wel de kachelventilator (rechts onder het dashbord zijn) bij acceleren worden de lagertjes hiervan wat anders belast en gaan geluid maken, ik spreek uit ervaring. (smeren en je bent er weer een jaartje of wat vanaf)
Ik zou de bekleding rechts onder het dashbord even weghalen om zeker te zijn.

jeewee320cdi

Geplaatst door jeewee320cdi , lid sinds 5 jaar geleden

4 Reacties

jeewee320cdi, 5 jaar geleden

Goedendag,
ik heb sinds kort een nieuwe oude E. Heerlijke wagen met de nieuwe v6 en 7g tronic versnellingsbak. Wat een beest!!!
Zit echter 1 irritatiepuntje en dat is een bijgeluid. Er is een hoog licht ratelend bijgeluid dat af en toe erg goed te horen is in het interieur. Niet zo hard dat het alles overstemd, maar hard genoeg om het te horen als je weet dat het er zit. In eerste instantie dacht ik het een ventilatortje was dat licht aan liep, of waarvan een lagertje kapot was. Het was namelijk precies dat geluid dat ik kende van eerdere auto's. Dat lijkt het nu echter niet meer te zijn. Bij mijn andere autos was dat geluid dan continu aanwezig, stationair en op iedere snelheid. Na wat opletten blijkt het bij mijn huidige auto echter vooral te maken te hebben met de belasting van de motor. Alleen bij accelereren en vooral bij niet te hoge toeren. Eenmaal op constante snelheid lijkt het weg te zijn.
Vandaag met een Mercedes monteur een stuk gaan rijden, nadat zij eerder deze week niets hoorden. Zul je net zien: in eerste instantie niets te horen natuurlijk. Toch wat doorgereden en ja hoor, op een gegeven moment was het weer terug. Hij zette op dat moment de kachel / airco even uit en weg was het geluid. Daarna is het vandaag niet meer terug gekomen, ondanks dat de verwarming / airco wel weer aan stond. Hierdoor heb ik nog niet kunnen testen of het toeval was dat het ophield op het moment dat de verwarming uitgezet werd. Met de monteur afgesproken dat ik even nog wat meer gegevens verzamel onder welke situaties dit geluid er nu precies is, omdat hij met de combinatie tussen belasting van een accelererende motor en een piepend geluid dat verdwijnt bij uitzetten van de airco niet veel leek te kunnen.
Iemand een goede ingeving? Alvast dank hiervoor.

kaleido 1 PRO, 5 jaar geleden

Het piepende geluid dat verdwijnt na het uitzetten van de airco , is volgens mijn kennis te wijten aan te weinig koudemiddel in het airco systeem.
Het ratelende geluid zou , omdat het in lage toeren en acceleratie tevoorschijn komt , pingelen/dieselklop kunnen zijn , dwz een onjuiste verbranding bij belasting.
Dit kan diverse oorzaken hebben , inspuiting niet juist , slechte verstuiver/s

jeewee320cdi, 5 jaar geleden

Voor de goede orde: ik heb het over 1 en hetzelfde geluid. Het is het best te omschrijven als een hoog piepend / kloppend geluid dat het best te vergelijken is met een aanlopende ventilator. Alleen te horen bij optrekken en lijkt te zijn verdwenen als de airco uitgezet wordt.

jeewee320cdi, 4 jaar geleden

Paar maanden verder. Af en oe hoor ik hem nog en ben er n van overtuigd dat Jogr63 gelijk heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.