Mercedes-Benz C-Klasse: hulpveren

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Wie kan me helpen.
Ik heb hulpveren besteld voor mijn mercedes c180.
Die heb ik nu gekregen, maar hoe nu verder.
Wat moet ik losmaken, om die veren in de bestaande veren te krijgen.
Wie heeft een goede handleiding om deze te plaatsen
b.v.d.

Harriehe

Geplaatst door Harriehe (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

dat is redelijk simpel Het makkelijkste gaat het op een 2 koloms hefbrug die je vast wel ergens in de buurt kan huren je zet een baksteun onder de draagarm thv het binnenste scharnierpunt (differentieel zijde) nu kun je deze bout door dit scharnierpunt los en er uit halen. Laat nu voorzichtig de steun zakken of doe de brug omhoog de schroefveer drukt nu de draagarm naar beneden Als deze spanningvrij is kun je met de hand de draagarm nog verder naar beneden trekken de schroefveer kun je er nu zo tussen uit halen de hulpveerset erin plaatsen en nu compleet veerpakket terug plaatsen. De baksteun weer onder de draagarm zetten laat de brug weer zakken of pomp de baksteun weer omhoog zodat de draagarm weer op zijn plaats wordt gedrukt. BELANGRIJK zorg dat de schroefveer winding goed in de voorgevormde kom ligt anders gaat ie op de draagarm drukken en kraken) Plaats de bout terug en draai de moer weer aan doe de laatste aanhaling van de moer als de auto op de grond ingeveerde positie staat anders komt het draagarm rubber onder spanning te staan en gaat ie scheuren. veel succes

Harriehe (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.
Nog een vraagje is het thuis voor de deur ook te doen, meer de orginele krik en een paar balken?

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

ja alles kan maar of je er vrolijk van wordt dat denk ik niet. De auto moet geheel uit de veren en dat is best hoog je moet er ook nog onder kunnen en de draagarm moet dan ook nog een stuk naar beneden. Waarom vraag je niet je plaatselijke garage wat het kost misschien valt het best mee met de prijs. Met goede apparatuur is het 1 a anderhalf uur werk heb je nog garantie ook en gebeurd het veilig je leeft maar een keer en er staat behoorlijk veel spanning op de veren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.