Mercedes-Benz 320: IAT sensor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6

ik heb de volgende foutmelding: P0110 Intake Air Temperature (IAT) Sensor (In Mass Airflow Bank 2/5) Circuit malfunction current code. Kan iemand aangeven wat ik hier aan kan doen. Ik heb de MAF sensor reeds schoongemaakt, helaas de foutmelding kwam weer terug. Ik hoor graag van jullie.

WietsedeV

Geplaatst door WietsedeV (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 320? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Circuit van de lucht temperatuur sensor doormeten, dan wel MAF vervangen (als de lucht temperatuur sensor daar ingebouwd is).
Gok ik er op dat de ecu niet defect is. En dan maar hopen dat je de luchtmassa meter niet beschadigt hebt met dat schoon maken.

Wat is de temperatuur die je uitleest in live data? En wat is deze met de stekker van de lucht massa meter los?

WietsedeV (0), 12 jaar geleden

sorry voor de late reactie, we hebben hier op het eiland maar 1 goede computer en moet afspraak maken om hem te kunnen gebruiken. Vanmorgen de temperatuur uitgelezen en de air intake temperature geeft een waarde aan van -40. Volgens mij is deze dus inderdaad kapot. Graag advies welke sensor nu vervangen moet worden.

Vanmorgen ook nieuwe foutmelding gezien P0173, hopelijk ook gerelateerd aan hetzelfde probleem. Ik hoor graag.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat zit er op deze motor? Een map sensor (onderdruk) of een lucht massa meter? of 2 lucht massa meters?
Je originele tekst zegt dat de lucht temperatuur in lucht massa meter 2 zit, hoewel ik dan het laatste "/5" weer niet begrijp.
Je zegt zelf dat je de MAF schoon gemaakt hebt, dat is dan weer 1 sensor.

De P0173 is een mengsel probleem op bank 2.
Als je een lucht massa meter hebt, kan dat GEEN gevolg van de lucht temperatuur zijn, mogelijk wel van het schoon maken.
Met een map sensor dan weer wel, hoewel ik dan op bank 1 zo'n zelfde soort code had verwacht.

De meting geeft een open circuit aan. Dat kan ook nog een onderbreking in de massa draad voor de sensor zijn.

WietsedeV (0), 12 jaar geleden

op deze motor zit een MAF sensor (1). Waar die /5 op slaat weet ik ook niet, dat gaf de computer aan en de foutmelding heb ik gekopieerd. Kunt u aangeven of de temperatuur sensor (IAT) ook in de MAF zit? Met andere woorden, bestaat de MAF uit een druksensor en een temperatuur sensor?

Mocht de temperatuur sensor (IAT) niet in de MAF zitten, waar kan ik die dan vinden?

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Temperatuursensor zit in de luchtmassa meter...(lmm)

Dat staat trouwens in jou eigen omschrijving: (In Mass Airflow Bank 2/5)

WietsedeV (0), 12 jaar geleden

ok heel erg bedankt voor de verklaring. Ik heb nog twee vragen dan:

- wat betekent die 2/5?
- als ik een sensor ga bestellen, moet ik dan de hele MAF sensor bestellen of kan ik dan ook alleen de IAT sensor kopen?

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik twijvel nog steeds. Kun je een foto van die "MAF" maken en plaatsen. Want jij noemt het een druksensor.
Als ik namelijk bij een onderdelensite kijk krijg ik een aparte lucht temperatuur sensor en maP-sensor te zien (Let op die P aan het eind).
Hoeveel draden zitten er in de stekker van die MAF sensor van jou? Staat er ergens een nummer op?
En of je de sensor moet vervangen? Kan een draadbreuk zijn. Dan moet je eerst meten.

Bij sommige scanners betekent 2/5 dat dit de 2e fout is uit een totaal van 5. Kan ik alleen het woord "Bank" weer niet plaatsen.
Wat voor scanner (merk/type) gebruik je om uit te lezen? Is die speciaal bedoeld voor Mercedes of is dat OBD2 (de Amerikaanse norm)?

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

De MAF sensor is de Mass Air Flow sensor, oftewel de luchtmassa meter.
Hierin zit ook de inlaatlucht temperatuur sensor, dus samen in 1 unit.
Er gaat ook maar 1 stekker op, waar alle draden in zitten, zowel lmm als inlaatlucht temp.
Bank 2/5 kan ik ook ff niet plaatsen, maar denk dat het met de cylinderrij te maken heeft.
AutoData heeft het ook niet over bank 2/5, want dat heeft er niets mee te maken.
Hieronder de codes;

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/521...][img]http://img521.imageshack.us/img521/5057/...[/img][/url]


mvg,
Hans.

WietsedeV (0), 12 jaar geleden

ok dank heren, dit geeft een stuk meer duidelijkheid. Ik concludeer dus eerst draden controleren, mocht daar geen breuk inzitten dan gehele MAF bestellen. Correct?

WietsedeV (0), 12 jaar geleden

MAF gearriveerd op het eiland en zelf vervangen. Motor loopt als een zwitsers horloge sinds afgelopen zaterdag. vanmorgen motor ook prima, bij het stilstaan bij een kruising sloeg de motor af en wilde niet meer starten. Na een minuut of 20 deed de motor het weer. Genoeg benzine, startmotor deed het ook en accu vernieuwd. Uitgelezen bij garage en geen storing. Iemand een idee?

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Met "wilde niet meer starten" bedoel je dat de startmotor niets meer deed? Of de startmotor draaide wel, maar de motor sloeg niet aan?

WietsedeV (0), 12 jaar geleden

startmotor deed het prima, motor sloeg idd niet aan. Na 20 minuten aan de kant probeerde ik het nogmaals en hij sloeg direct aan. Daarna geen problemen, ik heb alleen het idee dat als ik stationair draai bij een stoplicht dat de motor een beetje onrustig is. Dit kan ook verbeelding zijn echter. Hopelijk helpt dit.

WietsedeV (0), 12 jaar geleden

zeer waarschijnlijk is het de CPS. Met de vervanging van deze heb ik een probleem. Ik heb bij de Mercedes dealer mijn VIN # opgegeven (WDB2100651A778620) en kreeg een CPS mee met artikel nr. 0031532828. Volgens de dealer en ook mijn eigen tekeningen moet dit de goede sensor zijn alleen bij mij past hij niet. Qua afmetingen hetzelfde, aansluiting op elektrische koppeling zit alleen anders bij mij. Iemand enig idee?

WietsedeV (0), 12 jaar geleden

Probleem opgelost. Oude CPS eruit gehaald en part nummer doorgegeven aan NL. Blijkt dat tekeningen hier afgestemd zijn op de Amerikaanse makrt en mijn Avant Garde is daar onbekend. Gister binnengekomen en auto loopt als een zonnetje. Dank voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 320 of stel zelf een nieuwe vraag.