Mercedes-Benz Sprinter : Inbouwen Parrot LS3200 carkit in Sprinter 906 met Comand

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 218CDI

Hallo heren Professionals,

Volgende week ga ik mijn nieuwe Sprinter 218CDi ophalen bij de dealer. Ik heb de auto besteld met een Comand systeem en ik wil hier een Parrot LS3200 Bluetooth carkit op aansluiten. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit het beste kan doen? Welke aansluiting moet ik bijvoorbeeld hebben voor de mute en moet er dan eventueel nog iets aangemeld worden in het Comand systeem?

Nou ben ik zelf monteur bij Peugeot en daarvan weet ik dat ik voor de + en alleen dikke draden mag gebruiken en dus geen dunne netwerkdraden en vooral niet achterop de radio aansluiten! Waar kan ik bij deze nieuwe Sprinter het best de + en vandaan halen?

Alvast bedankt voor jullie hulp,


Jeroen

eendmans

Geplaatst door eendmans (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

vwfan (5) PRO, 16 jaar geleden

aan je parrot zitten als het goed is stekkers dat je hem tussen de radiostekkerskunt zetten. je hebt voor jou radio dan een verloopstekker nodig omdat bij het commandsysteem niet de standaard din stekkers zitten zo'n veloop kost iets van 20-30€ uit m'n hoofd. bij je parrot zit kun je kiezen uit 3 mute kabels hier moet je de blauwe draad nummer 3 gebruiken. succes

eendmans (0) PRO, 16 jaar geleden

Bedankt voor de reactie maar waar moet ik die mute dan op aansluiten? Bedoel je op aansluiting 3 van de command? Een verloopstekker heb ik net vandaag meegenomen van mijn werk, de stekkers blijken hetzelfde als Citroën/Peugeot. Bij Peugeot moet ik aansluiting 14 hebben voor de mute maar hoe zit dat bij MB?

Alvast bedankt.

vw cabrio (0) PRO, 16 jaar geleden

hij bij een ml type 164 command is de mute op pin 10 ge kunt ook altijd een testlampje op pin 10 houden wand dat geeft ook masa door zonder verdere beschadiging dan kunt ge kijken of hij ge mute word succes

eendmans (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb gisteren de Parrot ingebouwd, een geschakelde plus vinden was ook nog een hele klus. Ik weet ook niet zeker welke draden ik wel en niet mag gebruiken...
De mute heb ik nog maar even laten zitten, het werkt nu ook wel prima. Ik moet alleen nog wel even kijken of de microfoon wat veranderd kan worden, hij zit nu wel erg ver weg.

In ieder geval bedankt voor de hulp.

vw cabrio (0) PRO, 16 jaar geleden

hij de continu plus en de massa kunt ge het beste achter de command nemen en de mute is pen 10 ben daar vrij zeker van.micro plaatsen ergens linker a stijl lijkt mij het beste

vwfan (5) PRO, 16 jaar geleden

+15 kun je van het lampje van het dashboardkastje aftakken. aan de verloopkabel zitten als het goed is 3 mogelijkheden voor mute aan te sluiten. een blauwe een gele en nog een dacht ik dan moet je de blauwe gebruiken en daar staat 3 op als het goed is. het is gewoon stekker ertussen en Klaar alleen nog +15 en de goede mute draad pakken en klaar als je de verloop hebt die ik bedoel. dat is er een die je tussen de originele stekker en de radio zet en er komen nog een paar din stekkers uit waar je je parrot op aan kunt sluiten. wij zetten bijna altijd de microfoon voor het combi instrument. werkt goed geen last van windruis eb je praat vooruit dus recht in de microfoon. moet wel je cobiinstrument er even uit. heb je speciale haakjes voor nodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.