Mercedes-Benz Vito 1999: Inhouden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 611.980, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 60

Wie kan mij helpen?

Mijn vito draait in noodloop. De auto heeft weinig vermogen en komt niet boven de 3000 toeren.

De druk slangen van de turbo naar de intercooler en van de intercooler naar het spruitstuk zijn vervangen. Alsmede de pakkingen van het inlaatspruitstuk. De turbo hoor ik gewoon opspoelen. Wel lekt de turbo wat olie aangezien er olie in de slangen naar de intercooler zaten.

Het gekke is dat ik geen foutcode’s krijg als ik de bus uitlees. En we hebben de bus meermaals laten uitlezen, door verschillende bedrijven.

De auto rijdt verder perfect, motor loopt ook netjes, en heeft nu 178000km gedraaid. Wie kan mij in de juiste richting wijzen?

Edit: Als de motor koud is gaat hij wel voorbij de 3000 toeren en heb ik vermogen. Maar dit is na 2x optrekken of doortrekken al over. We hebben inmiddels ook de slangklemmen allemaal nagelopen, en het slangetje achterop de inlaatbuis gecontroleerd. Deze zit aangesloten, zij het dat dit geen strakke passing is.

Pieter0162

Geplaatst door Pieter0162 (0) , lid sinds 8 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (200), 8 maanden geleden

Zit er niets verstopt in je uitlaat / roetfilter?
Eigenlijk zouden daar dan ook ook foutmeldingen van moeten zijn, zeker als het een echte noodloop is (al was in die tijd niet nog alles voorzien van sensoren).

    Hoe kan ik dit het beste controleren? - Pieter0162 (0), 8 maanden geleden

PeterK011 (10), 8 maanden geleden

In de horizontale buis die vertrekt van de luchtfilter zit achteraan een kleinere buis met sensor geklikt : kijk eens of deze er goed inzit , dit wordt wel eens vergeten met noodloop als gevolg.

    deze zit er in hebben we geconstateerd. Echter zit dit buisje maar losjes er in, zou het kunnen dat hij hierdoor in noodloop gaat? - Pieter0162 (0), 8 maanden geleden

PeterK011 (10), 8 maanden geleden

Dit klikt er normaal gezien in maar vaak wordt het nog met een extra plastic spanbandje "beveiligd". Ofwel ontbreekt er een onderdeel waardoor er te veel speling is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.