Mercedes-Benz Vito 2007: Startproblemen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: OM 646.980, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 85

Hallo,

Mijn Vito heeft al een tijdje het volgende probleem. Soms plaats ik de sleutel, je hoort dan de sleutel contact maken, vervolgens draai ik de sleutel, om te starten. Dashboard lampjes gaan branden etc. Gloeispiraal-teken verdwijnt, vervolgens draai ik verder en gebeurt er niets. De startmotor draait niet, er is wel een rare pieptoon te horen. Wanneer ik de accu ontkoppel dan is het probleem opgelost. Er zijn al wat verschillende zaken gedaan, accu is vervangen voor een nieuwe. Geen succes, vervolgens de startmotor. Dit leek in eerste instantie te werken, maar helaas het probleem is weer terug. Het motorlampje blijft soms branden na deze storing. Ik moet ook zeggen, dat wanneer de auto wel start, er soms wel een soort hapering te horen is.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn, of wel eens aan de hand gehad? Bedankt vast!

PieterDJ

Geplaatst door PieterDJ (0) , lid sinds 8 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (740) PRO, 8 maanden geleden

Kan een probleem in het eletronisch contact/stuurslot zijn. Maar als je em uitleest met een (mercedes) tester moet er bijna wel ergens een fout tevoorschijn komen die enige richting geeft.

    Hoi Harry, dankjewel. Misschien is dat inderdaad wel het probleem, mijn locale garage zegt alleen uit te kunnen lezen wanneer er een foutmelding is/een lampje brandt. Meestal is het motorlampje uit, wanneer het lampje weer brandt, dan rijd ik wel even naar de garage toe. Of zou dit ook uit te lezen zijn zonder brandende lampjes? - PieterDJ (0), 8 maanden geleden

harry4203 (740) PRO, 8 maanden geleden

Is altijd uit te lezen, en de gehele auto moet worden uitgelezen, dus niet alleen de motor. Ik zou dat toch eens bij de dealer laten doen. Of iemand met gelijkwaardige apparatuur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.