Mercedes-Benz S-Klasse: kachel / airco probleem + stuurspeling

Bouwjaar: 1980, Brandstof: Benzine, Motorcode: 450SE

Hallo iedereen,

Net nieuw hier, dus nog even wennen.

Ik heb een Mercedes 450SE uit 1980 waarvan de kachel niet werkt. Ik ben niet verschrikkelijk technisch, maar ik heb begrepen dat het hier gaat om een model met climate control, de luxere airco versie dus. Het lijkt er op dat de airco wel werkt, maar eerlijk gezegd heb ik dat nog nooit goed kunnen proberen, ik heb de auto een paar jaar terug in Frankrijk gekocht in de wintertijd en er tot nu eigenlijk niet meer mee gereden, hij moet ook nog ingevoerd worden.

Heeft iemand enig idee wat er defect zou kunnen zijn en waar ik rekening mee moet houden qua kosten om het in orde te krijgen? Ik wil de auto eind december eigenlijk in orde en op kenteken hebben om er naar familie in Budapest mee te kunnen rijden, dan moet de verwarming het wel doen, 2 * 1500 kilometer rond het vriespunt tokkelen is - al ben ik wel wat gewend - echt niet te doen! :)

Verder heeft de auto nogal wat stuurspeling. Kan dit afgesteld worden of moet ik gelijk denken aan stuurhuisvervanging en zo ja, wat zouden daar dan ongeveer de kosten van zijn?

Mocht er hier iemand zijn die verstand van dit soort auto's heeft en tot plm 50 km in de buurt van Haarlem / A'dam woont, dan houd ik me aanbevolen.

Alvast bedankt voor alle hulp!

Met vriendelijke groet,

Karel

karci

Geplaatst door karci (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ahavelaar (0), 16 jaar geleden

Wat betreft de stuurspeling zou ik eerst de hulpstuurarm (pitmanarm) kontroleren. Daar wil nogal eens vaak veel ruimte
op ziiten waardoor je ook veel stuurspeling krijgt. Ook stuurkogels en fuseekogels even kontroleren. mvg. Arie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.