Mercedes-Benz S-Klasse 1981: Kachel (tempomat)

Bouwjaar: 1981

Hoi mensen vandaag begaf mijn kachel het gelukkig is het nu nog niet zo koud en het regende ook niet me ramen beslaan nu niet maar wat nou ? wat kan er kapot zijn? er zit volgens mijn tempomat op ik heb maar 2 knopjes om me kachel aan te doen en 1 voor automatisch dit is toch tempomat? en me airco werkt trouwens ook niet meer
als iemand raad weet wil die het dan aub laten weten alvast bedankt voor jullie hulp

HuGoBoSs

Geplaatst door HuGoBoSs (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Errug onduidelijk verhaal.
De tempomaatschakelaar zit op de stuurkolom aan de zijde van de richtingaanwijzer. Wellicht betreft het hier een 126 type, waarbij het een en ander d.m.v. vacuum geregeld wordt, dit is helaas op de lange duur enigszins een gevoelig systeem.
Werkt de centrale portiervergrendeling nog?
Wat betreft die kachel; het is een idee, maar ga eens opzoek naar de kachelkraan onder de motorkap wellicht is deze handmatig om te zetten?
Succes

HuGoBoSs (0), 19 jaar geleden

Ja me centrale deurvergrendeling werkt prima en het gaat idd om de 126 type ik heb al onder de motorkap gekeken maar hoe ziet een kachelkraan er uit? het probleem is dat die niet meer draait normaal hoorde ik hem draaien en voelde ik lucht warm of koud kan het geen zekering zijn?

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik vermoed dat aan de bestuurderszijde aan het schutbord bevestigd is deze kraan (alu/of zwart plastic). Kan me op dit moment even niet voor de geest halen hoe deze wordt aangestuurd.
En dat 'horen draaien' daar snap ik niks van.

HuGoBoSs (0), 19 jaar geleden

Plurkje horen blazen bedoel ik

izzi (0) PRO, 19 jaar geleden

volgens mij werkt zijn ventilator niet meer

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja, kijk eerst eens naar jouw zekeringen

HuGoBoSs (0), 19 jaar geleden

Klopt zekering kapot maar gisteren avond was het de donker ik kon het niet zien het zijn die ouderwetse zekeringen die langwerpige waar kan ik de kopen?
en allemaal bedankt voor jullie hulp

izzi (0) PRO, 19 jaar geleden

tempomat is eigenlijk je cruise control ,wat jij bedoelde zal waarschijnlijk automatische airco zijn .
klein misverstandje maar het is toch opgelost.

check

Beste antwoord, geplaatst door HuGoBoSs (0), 19 jaar geleden

Ja ik ben blij dat het opgelost is gelukkig maar
en allemaal bedankt voor jullie hulp en info!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.