Mercedes-Benz Sl280: startmotorproblemen

Bouwjaar: 1974

wat is er aan de hand als de startmotor wel draait, maar het relais het tandwiel niet in de starterkrans duwt? Startmotor is gereviseerd, en buiten de auto werkt deze perfect. Elke keer als de startmotor uitgebouwd is en weer ingebouwd wordt (3 x ondertussen!!!!!!) start de auto enkele malen probleemloos, daarna weer hetzelfde probleem. Kan dit in het contactslot zitten? Tevens zoek ik het aansluitschema, of in ieder geval waar de aansluitingen vandaan komen. Ik heb 3 dunne kabels met verschillende diameter oogjes, en de hoofdstroomkabel van de accu. Mij gaat het er om waar de dunne kabeltjes vandaan komen/ vor dienen.

El Senilo

Geplaatst door El Senilo , lid sinds 18 jaar geleden

9 Reacties

Michael7702 PRO, 18 jaar geleden

Het is constructief niet mogelijk dat de startmotor wel draait en het tandwiel niet in de starterkrans gaat.
Je probleem zal niet in je contactslot zitten want die bedient de starter wel.
Blijft je bendix(vrijlooptandwiel)over...is deze vervangen bij de revisie?

plurkje PRO, 18 jaar geleden

klem 30 Naast de dikke zwarte van de + batterij
klem 30 komt een rode + van de lichtdraai (hoofd) schakelaar
klem 16 is violet/rood van kleur komt van de voorschakelweertstand 0,4 Ohm
klem 50 is violet en is een + via de sperschakelaar geschakeld
Maar als ik jou was zou ik de massa kabels controleren / vernieuwen.

Paulus8636 PRO, 18 jaar geleden

Hoi,
Even een gekke vraag: is er misschien een tandje van de starterkrans afgebroken? Draai de krukas een stukje verder en probeer dan opnieuw te starten. Lukt het dan wel dan is de starterkrans verdacht.
Succes,
Paul

izzi PRO, 18 jaar geleden

wij hebben onlangs voorgehad bij een 124 dat de starterkrans is losgekomen van het vliegwiel ,ik denk dat het bij jou hetzelfde geval is ,
veel succes

El Senilo, 18 jaar geleden

bedankt voor het medeleven, ben er al uit.....ligt aan een schakelaar die bij de bedieningspook van de automaat zit, als ik de pook heen en weer haal start ie wonderbaarlijk wel. Zie in m'n elekrische schema's dat daar ook ergens een schakelaar zit (zodat je niet kunt starten in drive) en dat is dus de boosdoener

Michael7702 PRO, 18 jaar geleden

Daar geloof ik dus niets van want dan zou je startmotor helemaal niet draaien terwijl jij beweerde van wel.

izzi PRO, 18 jaar geleden

ik ben het met michael eens.

plurkje PRO, 18 jaar geleden

Nee, de sperschakelaar kan wel degelijk dit soort lullige klachten veroorzaken. Ook komt het voor dat de bedrading van de stekker slecht contact maakt.

izzi PRO, 18 jaar geleden

je startmotor laten draaien zonder dat de motor draait is onmogelijk,tenzij het relais defect is .en stefan zij wel degelijk dat de startmotor draaide.klein misverstandje .
maar ja probleem is opgelost he ,des te beter
groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.