Mercedes-Benz S-Klasse: laatste standen kachel werken niet

Bouwjaar: 1995

Betreft S-500: Zit "climat control" kachel in. Als ik de ventilator handmatig omhoog draai, doen de 1e 3 standen het goed, ventilator loopt keurig omhoog, spanning op kachelmotor loopt ook keurig op, resp. 3,30v, 4,40v, 5,6v. Maar dan is het gebeurt, standen 4,5,6 en 7 blijven steken op niveau van stand 3. Spanning op kachelmotor blijft dan ook steken op +- 5,6 volt. Lijkt mij de kachelweerstand toe, toch? Weerstand besteld (art.: A 140 820 05 97) maar kan deze nergens vinden in het kachelcircuit! Diverse Mercedes dealers weten het ook niet. Wel zit er op de kachelmotor een zwart blokje geschroefd, waar ik van denk dat dat de weerstand is, maar daar staat een Bosch nummer op? (9 140 010 099), en daar kan de dealer niets mee.
Kan iemand mij vertellen of de A 140 820 05 97 inderdaad ergens in het circuit zit? Of dat het zwarte blokje op de kachelmotor de dader is (of wat dan ook maar). Alvast bedankt!

manusje

Geplaatst door manusje (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

izzi (0) PRO, 19 jaar geleden

het is het zwart blokje op de ventilator motor zit met twee torx schroefjes vast dacht ik en er zit een witte geleidingspasta op ,deze moet ook bij de weerstand zitten.
veel succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.