Mercedes-Benz C-Klasse: Kapotte banden

Bouwjaar: 2007

[url=http://img14.imageshack.us/i/bandmercede...][img]http://img14.imageshack.us/img14/1008/ba...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Beste techneuten,


Ik rij in een Mercedes c-klasse met een AMG-pakket. Hierbij zitten dus ook andere velgen ( orgineel AMG )
De bandenmaat achter is 255/35/18 van het merk Continental.

Een aantal maanden geleden reed ik in duitsland een kreeg rechtsachter een lekke band. Nadat ik de reserve band gemonteerd had zag ik dat bij mijn lekke band aan de binnenkant van de wang rondom allemaal scheurtjes zaten, daar was hij ook lek. Vond dit een rare schade maar verder niks mee gedaan. Er stond toen ongeveer 20.000 km op de auto.


Nu met 47000 km op de teller heb ik net weer een lekke achterband maar dan aan de linkerzijde.
Ook nu weer dezelfde rare scheuren rondom aan de binnenzijde van de wang.

Ben nu dus wel erg benieuwd wat de oorzaak hiervan is, hoop dat er iemand is die mij er antwoord op kan geven.

Misschien de rare 'paddestoel' drempels op de weg waar ik elke dag weer overheen moet?

Bijgaan stuur ik een foto van de schade.


Gr,

Mike

Mike078

Geplaatst door Mike078 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

PeterK011 (10), 13 jaar geleden

Beste,het ziet er uit alsof je een tijdje met een lekke band gereden zonder het gemerkt te hebben.Dan krijg je dit soort toestanden.
Mvg

Mike078 (0), 13 jaar geleden

[quote=PeterK011]Beste,het ziet er uit alsof je een tijdje met een lekke band gereden zonder het gemerkt te hebben.Dan krijg je dit soort toestanden.
Mvg[/quote]
Dat is in dit geval niet zo.
Toevallig had ik vorige week met een andere auto ook een lekke achterband en merkte dit direct op. Plus toen ik net uitstapte hoorde ik het sissende geluid. Op dat moment merkte ik dat de band leek liep maar was op dat moment nog hard.

Zelfs nu na 30 min loopt de band nog langzaam leeg, heb dus niet met een zachte band gereden.

PeterK011 (10), 13 jaar geleden

Laag profielbanden hebben een harder karkas waardoor je niet zo snel merkt dat ze lek zijn..
Mvg

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik weet wel dat er met bepaalde Continental banden problemen zijn. Ik heb dit zelf een aantal keren gezien bij een W211. Dat ging dan om 1 band per auto. Na het vervangen van de band waren de problemen opgelost. Zit er RDK op je auto trouwens? Misschien toch eens een ander merk band proberen?

Mike078 (0), 13 jaar geleden

[quote=Jarno5187]Ik weet wel dat er met bepaalde Continental banden problemen zijn. Ik heb dit zelf een aantal keren gezien bij een W211. Dat ging dan om 1 band per auto. Na het vervangen van de band waren de problemen opgelost. Zit er RDK op je auto trouwens? Misschien toch eens een ander merk band proberen?[/quote]
Inmiddels heb ik ter controle de andere drie eraf gehaald om te kijken ofdat deze ook de scheurtjes vertoonden. En tot mijn verbazing blijkt dat ook zo te zijn. De auto is naar de dealer omdat ze banden onderzocht worden.

W211 is een type band van continental?
Wat bedoel je met RDK?

Wel raar dat deze auto inclusief de velgen en banden zo uit de fabriek komen.

Bedankt voor de reactie!


Gr,

Mike

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Een W211 is het vorige model E-klasse. RDK is het originele controlesysteem tbv de bandenspanning. De problemen zijn met de SportContact, maar ik weet niet of dat met v2 of v3 is. Wat zeggen ze bij de dealer of bandenhandel van jouw problemen?

Mike078 (0), 13 jaar geleden

[quote=Jarno5187]Een W211 is het vorige model E-klasse. RDK is het originele controlesysteem tbv de bandenspanning. De problemen zijn met de SportContact, maar ik weet niet of dat met v2 of v3 is. Wat zeggen ze bij de dealer of bandenhandel van jouw problemen?[/quote]
Ja het RDK systeem zit erop. Heb de bandenhandel gesproken en die houdt het op bandenspanning en/of uitlijnen. De mercedesdealer houdt het op bandenspanning.


Dit lijkt me nogal sterk.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Heeft het RDK geen melding gegeven dat de bandenspanning te laag zou zijn? Je weet zeker dat de bandenspanning op de voorgeschreven waarde stond?

Mike078 (0), 13 jaar geleden

[quote=Jarno5187]Heeft het RDK geen melding gegeven dat de bandenspanning te laag zou zijn? Je weet zeker dat de bandenspanning op de voorgeschreven waarde stond?[/quote]
Nee, heeft geen melding gegeven. ( pas nadat het reservewiel geplaatst is )

De bandenspanning heeft gewoon op de juiste bandenspanning gestaan. Ook een monteur van Mercedes zelf zei dat het niet aan de bandenspanning lag.


Blijft een raar verhaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.