Mercedes-Benz E-Klasse: Kick down e240

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

Hallo,
Ik heb een probleem met mijn automaat. Tenminste dat denk ik. Ik heb altijd Amerikanen gereden en die schakelen iets anders maar volgens mij klopt er iets niet. Als ik bijv 100 rijd en ik trap de kick-down in schakelt hij terug maar blijft vervolgens in die versnelling en acceleert niet. Ik moet dan wat spelen met mijn gaspendaal(terug laten komen) en op een bepaald punt pakt die hem pas. Ik heb de auto pas en de verkoper(geen dealer) zegt dat het zo hoort. 3 Mercedesdealers gebeld en natuurlijk klonk het probleem niet bekend. Ik kon de auto altijd brengen en dan gaan ze uitgebreid testen. (€€€€€€€€) De verhalen over Mercedes dealers kloppen dus wel. Ze weigeren ook maar iets te zeggen door de telefoon.
Kan iemand mij helpen om vooraf mogelijk de oorzaak te weten voordat ik de auto naar de dealer brang???
Alvast bedankt

Rene62

Geplaatst door Rene62 , lid sinds 14 jaar geleden

2 Reacties

liwadder PRO, 14 jaar geleden

He rene zoals je weet heb ik zo ongeveer het zelfde probleem en ik ken een dealer die alles wel over de telefoon wil zeggen. HaHa, maar die heeft mij geadviseerd om de bak olie ,filter ,te vernieuwen , en de bak te laten hrprogrameren (Kost tussen de 30-60 €uro) en dan is er een grote kans dat het beter word.. dus dit zal ik volgende week proberen en mis werkt het bij jou ook .. succes Groeten wouter

Rene62, 14 jaar geleden

Hallo Wouter,
Vandaag met auto naar de dealer geweest. Probleem bleek gelukkig niet de bak maar de luchtweerstandmeter. Daar gaat de bak vreemd van doen. De meter is vervangen en schakelt en rijdt weer perfect.
Kostte wel 375,- ex die meter.
Succes met je auto....
Gr Rene

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.