Mercedes-Benz 210: melding motor lufter

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel

ik krijg de melding motor lufter werkstat bezuchen, mijn temperatuur loopt regelmatig op tot boven de 80 graden (vooral bij stadsverkeer) en krijg dan deze melding, de koelventilator loopt dan wel maar wordt niet elk aangestuurt, als ik dan de wagen stationeer laat draaien dan stijgt de temp to 100 graden; schakel ik dan de wagen uit en start hem opnieuw dan draait de ventilator met hooge snelheid(elektrisch aangestuurt ) en dan daalt ook de temp. iemand enig idee

alfaone

Geplaatst door alfaone (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

IWvan (0) PRO, 16 jaar geleden

1 De ventilator/motor loopt te zwaar.
2 Aanstuurmodule voor ventilator is defect. ( zit in linker voorste binnenscherm, ter hoogte onder de koplamp. pvc kuip uitbouwen)

alfaone (0), 16 jaar geleden

hoe kan ik zien of de ventilator te zwaar loopt, deze is mat de hand rondtedraaien als de motor uitstaat, vanaf welke temp wordt deze elektrish aangedreven

IWvan (0) PRO, 16 jaar geleden

Hij moet inderdaad met de hand voelbaar, licht ronddraaien.
Wordt traploos aangestuurd (0-100%) afhankelijk van de motortemp. en evt gebruik van airco.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.